Σταθερότητα ή Περιπέτεια; = Ευθανασία ή Αγώνας επιβίωσης;

Πρώτοι είχαμε προαναγγείλει ήδη από 22 Απριλίου, ότι το δίλημμα που θα θέσει το μνημονιακό τόξο κυρίως στις ευρωεκλογές, θα ήταν «Σταθερότητα ή Αστάθεια;». Λίγες μέρες μετά επιβεβαιωθήκαμε. Η απειλή του διλήμματος είναι ότι η αστάθεια θα μας οδηγήσει σε περιπέτεια.
Πίσω όμως από το εκβιαστικό αυτό δίλημμα, βρίσκεται το αληθινό δίλημμμα που θέλει να αποκρύψει το μνημονιακό τόξο. Και το αληθινό δίλημμα είναι «Ευθανασία ή Αγώνας;». 

Το μνημονιακό τόξο θέλει να καθίσουμε ήσυχοι και πειθήνιοι, για τα επόμενα 50 χρόνια, σε μια θανατηφόρα στασιμότητα που θα μας εξαφανίσει ως έθνος, μέσα από μια οικονομική ευθανασία, αντί να αγωνιστούμε για να επιβιώσουμε; 
Η επιθυμία δηλαδή της ολιγαρχικής παρασιτικής ελίτ είναι να υπάρχει στην ουσία μια διαρκής  στασιμότητα και κοινωνική αδράνεια, ώστε να διασωθεί η ίδια, μέσα στον επερχόμενο ωκεανό της παγκοσμιοποίησης, θυσιάζοντας τον ελληνικό λαό ως περιττό έρμα. Εμείς όμως, πρέπει να αποφασίσουμε αν θα μείνουμε στάσιμοι ή θα ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση ώστε να διασωθούμε;
Επομένως το πραγματικό δίλημμα, το οποίο θα πρέπει να αποτελέσει το κριτήριο της ψήφου στις επερχόμενες ευρωεκλογές, είναι: «Στασιμότητα ή Ανατροπή;».
Πέτρος Χασάπης
olympia

Σχολιαστε