ΣΟΙΜΠΛΕ: «ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ Ν ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» … Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!

soimple tsakalotoKε Πρόεδρε μας μένουν ακόμη δύο-τρεις μήνες στην κυβέρνηση…Με αυτό το τρόπο και με σπαστά ελληνικά ο τρομαγμένος Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την ψυχρολουσία που υπέστη από τονΒόλφαγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.
 
Δημοσιογράφος της BILD που βρισκόταν στους διαδρόμους του γερμανικού υπ. Οικονομικών μετέφερε στον ανταποκριτή του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” στο Βερολίνο Βασίλη Ασβεστόπουλο, το μαρτύριο Τσακαλώτου.
 
Ο Σόιμπλε κρατούσε στην διάρκεια της συνάντησης ένα ντοσιέ με όσα υπαγόρευαν τα μνημόνια 1,2 και 3 και οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν εφάρμοσαν εξαιτίας του πολιτικού κόστους.
 
Μέρος των σημειώσεων του Σόιμπλε προήλθαν από πολυσέλιδο ενημερωτικό σημείωμα που είχε στείλει νωρίς το πρωί ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν.
 
Ο Τόμσεν έκανε μάλιστα την εμφάνισή του στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών όσο διαρκούσε η συνάντηση-μαρτύριο για τον Τσακαλώτο με τον Σόιμπλε.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” ο Τόμσεν έφτασε στο αρχηγείο του Σόιμπλε μετά από εντολή της Λαγκάρντ στην οποία είχαν απευθυνθεί οργισμένοι υψηλόβαθμα στελέχη της Blackrock εξαιτίας της κατσιαπλιάδικης συμπεριφοράς της ελληνικής κυβέρνησης στην Eldorado Gold.
 
Mε απλά λόγια η Blackrock, που είναι μέτοχος της Eldorado, έστειλε τον Τόμσεν στον Σόιμπλε με μία και μοναδική αποστολή: Nα τελειώνουν με τους Ελληνες κατσιαπλιάδες.
 
Αυτό το μήνυμα πήρε ο Τσακαλώτος από τον Σόιμπλε και το μετέφερε με το τηλεφώνημά του στον Ελληνα πρωθυπουργό.
 
Οσο για τα 70′ της συνάντησης Τσακαλώτου-Σόιμπλε αυτό είναι ένα ακόμη ανέκδοτο: Η συνομιλία δεν ξεπέρασε τα 20΄.
 
Την υπόλοιπη ώρα ο Σόιμπλε μιλούσε στο τηλέφωνο. Επικοινώνησε ακόμη και με τον Τζακ Λιου όση ώρα ήταν ο επιμελώς ατιμέλητος Τσακαλώτος στο γραφείο του.
 
Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει τελειώσει ήδη για τους δανειστές.
 
-Δεν έχω άλλο χρόνο για να ασχοληθώ με την Ελλάδα…,
 
ήταν η φαρμακερή ατάκα του Σόιμπλε στον Τσακαλώτο.

Σχολιαστε