Σκληρότερη θα είναι η αντίδραση της Ρωσίας αν ξαναϋπάρξει τουρκική προκλητικότητα…

toyrkikoΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑΣ SMETLIVY ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ, 22Km ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !!!

Για το θερμό επεισόδιο που έγινε προχθές η αντίδραση της Ρωσίας θα είναι σκληρότερη…

 

Εάν τουρκικά στρατιωτικά σκάφη συνεχίσουν να παραβιάζουν τους διεθνείς κανονισμούς και να προσεγγίζουν τα Ρωσικά πλοία χωρίς να ακολουθούν τις κατάλληλες διαδικασίες, το ρωσικό Ναυτικό θα ενεργήσει σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο της θάλασσας, δήλωσε ο Λεονίντ Καλάσνικοφ, αναπληρωτής επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας.

«Αν το τουρκικό πλοίο αναμενόταν να κάνει ορισμένες προϋποθέσεις, οι οποίες έπρεπε να πληρούνται εκείνη τη στιγμή και δεν τις εκτελέσουν, τότε εμείς [Ρωσία] δεν θα πρέπει να συγκρατηθούμε αλλά να ενεργήσουμε σύμφωνα με τους νόμους που προβλέπονται από πράγματα για τα οποία έχουμε έρθει εδώ, αυτό είναι όλο», είπε ο Καλάσνικοφ.

Σύμφωνα με τον Καλάσνικοφ, τέτοιες ενέργειες μόνο επιδεινώνουν τη συνολική σχέση μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, η οποία είναι ήδη τεταμένη αυτή τη στιγμή.

Νωρίτερα σήμερα το πλήρωμα του ρωσικού καταστροφέα «Smetlivy» αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει πυροβόλα όπλα για να αποτρέψει μια σύγκρουση με τουρκικό αλιευτικό σκάφος στο βόρειο τμήμα του Αιγαίου, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Σχολιαστε