Σε τραγωδία κατέληξε η συνάντηση με τους υπαλλήλους του ΔΝΤ και του Αντωνάκη

Επι 2,5 ώρες ένας αρχηγός κράτους, συνδιαλεγόταν με υπαλλήλους θεσμικά πολύ κατώτερους από εκείνον, μια δουλειά που δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να κάνει ο ίδιος. Παίρνοντας επάνω του το θέμα της διαπραγμάτεσης οδηγήθηκε επικοινωνιακά σε ένα Βατερλώ το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να είχε αποφύγει!

Από την συνάντηση με τους υπαλλήλους του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ, δεν προέκυψε απολύτως τίποτα!

Κι αυτό, γιατί ο κ. Σαμαράς πιθανότατα πίστευε ότι «χρησιμοποιώντας» το θεσμικό του αξίωμα θα πετύχαινε όλα όσα δεν πέτυχαν οι υπουργοί του απέναντι στους ακαμπτους τροικανούς.

Όμως δεν είναι δουλειά ενός πρωθυπουργού να διαπραγματεύεται με υπαλλήλους. Δουλειά ενός πρωθυπουργού είναι να πετυχαίνει το καλύτερο για τον λαό του, αφού έχει εξασφαλίσει ότι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο το κύρος του αξιώματός του.

Ο κ. Σαμαράς επι 2,5 ώρες προσπαθούσε – γεγονός τουλάχιστον ταπεινωτικό – να πείσει τους τρεις υπαλλήλους να υποχωρήσουν σε όλα όσα ζητούσαν τις προηγούμενες ημέρες στις αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους υπουργούς της τρικομματικής κυβέρνησης. 

ΣΧΟΛΙΟ του BLOG:Αντωνάκη ξέχασες τι υπέγραψες στα μνημόνια, ξέχασες το Αγγλικό δίκαιο και την παράδοση τη Χώρας. Ενας υπαλληλάκος έγινες και συ από πρωθυπουργός και με υπαλληλάκια θα συναντιέσαι μέχρι να ξεσηκωθεί αυτός ο υπνωτισμένος λαός…Δεν χρειάζονται πολλοί ενα 10% μόνο να ξυπνήσει ακόμη και το τέλος τους έρχεται … Θέατρο παιζει ο Σφουγγαράκης η νομίζει ότι τον υπολογίζουν τώρα? Τελείωσε Αντωνάκη έρχεται η πτώση της συγκυβέρνησης και το κτύπημα της Τουρκίας.Βλέπεται τα λιοντάρια που μοιράζουν την θάλασσα και τον ορυκτό πλούτο της Χώρας θα σκοτωθούν μεταξύ τους στο μοίρασμα και ο Γ Π.Π είναι προ των πυλών……

Σχολιαστε