Σε διαθεσιμότητα 15 οδηγοί ασθενοφόρων του Νοσοκομείου Κέρκυρας.Συνάντηση με Σαμοήλη.

Με αντιπροσωπεία των οδηγών ασθενοφόρων του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας συναντήθηκε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, καθώς και οι 15 εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας τίθενται από τις 8/4/2014 σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας, ενώ ταυτόχρονα καταργείται το σύνολο των θέσεων στους κλάδους ΔΕ Οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρων.
Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι παραμένουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για ένα μήνα και στη συνέχεια προβλέπεται η μετάταξη – μεταφορά τους στον αντίστοιχο κλάδο του ΕΚΑΒ.

Οι οδηγοί ασθενοφόρων του ΓΝΚ κατήγγειλαν στο βουλευτή την απόφαση του υπουργού Υγείας, καθώς εντείνει την εργασιακή τους ανασφάλεια. Επεσήμαναν, επίσης, ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες ως προς την εξυπηρέτηση και τις ανάγκες των ασθενών στο Νομό της Κέρκυρας, καθώς το ήδη υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ δε θα δύναται να καλύψει, πλέον, το σύνολο των περιστατικών που θα προκύψουν.
Με την εξέλιξη αυτή, σοβαρό ζήτημα θα προκύψει, μεταξύ άλλων, και με την τροφοδοσία των δομών του Ψυχιατρικού Τομέα, που έχει ενταχθεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικά 150 ψυχικά ασθενείς των 5 οικοτροφείων, 2 ξενώνων, 3 διαμερισμάτων και 2 ενδιάμεσων δομών της Κέρκυρας δεν θα εξυπηρετούνται πλέον για τη διακομιδή τους, για τη σίτιση και για την τροφοδοσία τους με φάρμακα!
Το δικαίωμα στην υγεία και στη νοσοκομειακή περίθαλψη αποτελεί κεκτημένο και αναφαίρετο δικαίωμα για κάθε πολίτη, ανέφερε ο βουλευτής Στέφανος Σαμοΐλης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία των οδηγών των ασθενοφόρων του ΓΝΚ, καθώς και των χιλιάδων εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας – απόλυσης, με σοβαρές επιπτώσεις για την επιβίωσή τους, αλλά και με σοβαρές επιπτώσεις σε θεμελιώδεις κοινωνικές υπηρεσίες, στο χώρο κυρίως της υγείας, της παιδείας και της αυτοδιοίκησης, όπου εκδηλώνεται με ιδιαίτερη αναλγησία η καταστροφική πολιτική του μνημονίου και της δικομματικής κυβέρνησης.

Σχολιαστε