Πόλεμο κήρυξε το Ιράν στην Σαουδική Αραβία μετά τον αποκεφαλισμό σιίτη ιερωμένου

NIMR2_533_355ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ – ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ (;) Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ S-300PMU2 ΣΤΟ ΙΡΑΝ!

Το απολυταρχικό φοντμελιστικό ισλαμικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας εκτέλεσε δια αποκεφαλισμού τον σιίτη θρησκευτικό ηγέτη Νιμρ Μπάκερ αλ-Νιμρ, πυροδοτώντας εξελίξεις οι οποίες μπορεί να κάνουν τον σφοδρό πόλεμο στην Συρία να μοιάζει με … άσκηση paint ball, καθώς το Ιράν εκτόξευσε όχι απλά απειλές, αλλά ουσιαστικά κήρυξε τον πόλεμο στο Ριάντ!

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ απέτισε φόρο τιμής με μήνυμά του στο Twitter στον σέιχ Νιμρ αλ-Νιμρ τόνισε:
“Awakening is not suppressible” (Η έγερση δεν μπορεί να κατασταλεί).
Στην ιστοσελίδα του Αλί Χαμενεΐ έχει αναρτηθεί επίσης εικόνα-κολάζ που ταυτίζει τη Σαουδική Αραβία με την ISIS καθώς και οι δύο εκτελούν τους αντιπάλους τους.
Με δήλωσή του που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook ο ιρακινός πρωθυπουργός λέει ότι το φίμωμα των φωνών και η εκτέλεση αντιπάλων “δεν θα οδηγήσει σε τίποτε άλλο παρά σε παραπάνω καταστροφή” και προσθέτει ότι η είδηση της εκτέλεσης του αλ-Νιμρ του προκάλεσε “έντονο σοκ”.
“Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια, τη σταθερότητα και τον κοινωνικό ιστό των λαών της περιοχής”, γράφει ο αλ-Αμπάντι.
“Θα πληρώσετε για την δολοφονία του Σιίτη ιερωμένου, και θα διαγραφείτε από την Ιστορία” ήταν μόνο μία από τις δηλώσεις της Τεχεράνης εκ μέρους του αγιατολάχ, Άχμαντ Χαταμί, θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν,
“Η Σαουδική Αραβία θα καταβάλει υψηλό τίμημα για την εκτέλεση του σαουδάραβα σιίτη ιερωμένου Νιμρ Μπακρ αλ-Νιμρ”, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χοσέιν Τζάμπερ Ανσάρι συμπληρώνοντας την δήλωση Χαταμί και συνέχισε: “Η σαουδαραβική κυβέρνηση υποστηρίζει από τη μια πλευρά τα τρομοκρατικά και εξτρεμιστικά κινήματα και την ίδια στιγμή χρησιμοποιεί τη γλώσσα της καταπίεσης και την ποινή του θάνατου εναντίον των εσωτερικών αντιπάλων της θα πληρώσει ένα υψηλό τίμημα για αυτές τις πολιτικές”.
Οι ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού. Στην ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟ 2015-2016 που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα μπορείτε να διαβάσετε για το τεράστιο οπλοστάσιο που παραθέτουν οι δύο χώρες.
Με την Σαουδική Αραβία να υπερέχει σε οπλικά συστήματα και το Ιράν να υπερέχει συντριπτικά σε προσωπικό και ανθρώπινες εφεδρείες…
Σήμερα (συμπτωματικό;) ανακοινώθηκε στην Μόσχα ότι η  Ρωσία ξεκίνησε την παράδοση των συστημάτων αντιαεροπορικής – αντιπυραυλικής άμυνας τύπου S-300PMU2 στο Ιράν.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Ρογκόζιν, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24 στις 30 Δεκεμβρίου, ανέφερε ότι ξεκίνησε η αποστολή των συστημάτων στο Ιράν.
Aπό την άλλη πλευρά η Σαουδική Αραβία ξοδεύει το 25% του ΑΕΠ της, για τις ένοπλες δυνάμεις της, καθώς έχει εμπλακεί άμεσα στην Υεμένη και έμμεσα στην Συρία. Συνολικά, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας παρατάσσουν 440.000 άνδρες, εκ των οποίων οι 250.000 ανήκουν στον Στρατό. Άλλοι 100.000 άνδρες επανδρώνουν την εθνοφρουρά και περίπου 40.000 υπηρετούν στο Ναυτικό και την Αεροπορία.Επίσης έχει εφοδιαστεί με κινεζικούς στρατηγικούς πυραύλους μεσαίες ακτίνας δράσης.

“Γράφει” απίστευτους εξοπλισμούς (προμηθευτείτε την ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΒΛΟ 2015-2016 πριν εξαντληθει και θα εντυπωσιαστείτε με το σαουδαραβικό δυναμικό σε οπλικά συστήματα), αλλά οι ένοπλες δυνάμεις της είναι ερωτηματικό κατά πόσον ανταποκρίνονται σε όλη αυτή την εξοπλιστική φρενίτιδα.
Ο σέιχ Νιμρ αλ-Νιμρ ήταν 56 ετών, σφοδρός επικριτής της σουνιτικής δυναστείας των αλ-Σαούντ και ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος διαμαρτυρίας και αμφισβήτησης του 2011, που εκδηλώθηκε στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, όπου ζει η σιιτική κοινότητα, ταυτόχρονα με το ξέσπασμα της αραβικής άνοιξης στις αραβικές χώρες.
H εν ψυχρώ δολοφονία τεσσάρων Σιιτών μεταξύ των οποίων του Ιμάμη Nimr Baqer al-Nimr, προσωπικότητα που διεκδικούσε τα δικαιώματα της σιιτικής μειονότητας στο βασίλειο των Σαούντ αναμένεται να βάλει φωτιά στην περοχή και πιθανότατα να προκαλέσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο Σιιτών-Σουνιτών σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή, αλλά και όπου βρίσκονται στην υφήλιο.
Το Ανώτατο Ισλαμικό Σιιτικό Συμβούλιο του Λιβάνου χαρακτήρισε την εκτέλεση του ιερωμένου Νιμρ αλ Νιμρ ένα «σοβαρό σφάλμα» και η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου την αποκάλεσε “δολοφονία” και απηύθυνε απειλές στο Ριάντ, το οποίο νομίζει προςφανώς ότι οι κολοσσιαίες αμυντικές δαπάνες του (κοντά στα 90 δισ. δολ. ετησίως), θα το διασώσουν.
Φαίνεται ότι οι διαδοχικές ήττες του στην Υεμένη από τους ξυπόλητους σιίτες Χούτι δεν αρκούν για να αντιληφθεί ότι μόνο με το χρήμα δεν κτίζονται σοβαρές ένοπλες δυνάμεις.
Εκατοντάδες σιίτες μουσουλμάνοι πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στην περιοχή Κατίφ στην Ανατολική Επαρχία της Σαουδικής Αραβίας για να καταγγείλουν την εκτέλεση του επιφανούς σιίτη ιερωμένου Νιμρ αλ Νιμρ σε μία πρωτοφανή, για τα σαουδαραβικά δεδομένα εξέλιξη, αφού τέτοιες διαδηλώσειε τιμωρούνται κατά κανόνα με εκτέλεση των συμετεχόντων σε αυτές.Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως «Κάτω οι Αλ Σαούντ», το όνομα της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας (αδίκημα που τιμωρείται με αποκεφαλισμό!), ενώ πραγματοποίησαν πορεία από τη γενέτειρα του εκτελεσθέντος, το χωριό Αλ Αουαμίγια, έως την πόλη Κατίφ, τη μοναδική περιοχή της Σαουδικής Αραβίας όπου κατοικούν στη πλειονότητά τους σιίτες.

Η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε συνολικά 47 άτομα, μεταξύ τους και 4 σιίτες που είχαν καταδικασθεί για “τρομοκρατία”.

“Η ιδιαίτερη περίπτωση του σέιχ Νιμρ αλ-Νιμρ προκαλεί σοβαρές ανησυχίες για την ελευθερία της έκφρασης και τον σεβασμό των ατομικών και των βασικών πολιτικών δικαιωμάτων, που πρέπει να γίνονται σεβαστά σε όλες τις περιπτώσεις, περιλαμβανομένου του πλαίσιου του αγώνα κατά της τρομοκρατίας”, δηλώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

“Η περίπτωση αυτή έχει τη δυναμική περαιτέρω ανάφλεξης των θρησκευτικών εντάσεων που έχουν ήδη προκαλέσει μεγάλη ζημία στην περιοχή, με επικίνδυνες συνέπειες”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Φεντερίκα Μογκερίνι.

Την ίδια στιγμή το σιιτικό Ιράκ οργισμένο απειλεί και αυτό την Σαουδική Αραβία. Ο σιίτης ιερωμένος από το Ιράκ Μοκτάντα αλ Σαντρ προέτρεψε σήμερα τους σιίτες να κατακλύσουν τους δρόμους χωρών του Κόλπου και του Ιράκ για να διαδηλώσουν μαχητικά κατά της εκτέλεσης του σεϊχη Νιμρ αλ Νιμρ και ζήτησε από την Σαουδική Αραβία “για το καλό τους, να μην επαναλειτουργήσουν την πρεσβεία στην Βαγδάτη που είχε κλείσει το 1990 μετά την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ.
Ιρακινοί βουλευτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να διαρρήξει τις σχέσεις της με τη Σαουδική Αραβία
Επιπλέον ο πρώην πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ Μαλίκι είπε ότι η εκτέλεση του Νιμρ θα οδηγήσει “στην ανατροπή του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας”, ενώ άλλος ένας βουλευτής υποστήριξε ότι η εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου θα βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος να εκπληρώσει τους στόχους του.
Ανησυχία στο Βερολίνο μετά την εκτέλεση του σιίτη ιερωμένου
Αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του σήμερα μετά την εκτέλεση στη Σαουδική Αραβία του σίιτη ιερωμένου Νιμρ αλ Νιμρ.
“Η εκτέλεση του Νιμρ αλ Νιμρ δυναμώνει το υπάρχον αίσθημα ανησυχίας σχετικά με το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της έντασης και εμβάθυνση του χάσματος στην περιοχή”.
Με την κίνησή της αυτή η Σαουδική Αραβία κατάφερε να επιβεβαιώσει και επίσημα ότι υπάρχουν δύο μουσουλμανικά μπλοκ στην “Γόνιμη Ημισέληνο”.
Το ένα είναι οι Σουνίτες που υποστηρίζονται από την Δύση με θεμιτά και αθέμιτα μέσα με την προοπτική ανατροπής της κυβέρνησης Μ.Άσαντ, και του “σπασίματος” του σιιτκού-αλαουϊτικού “τόξου” από το Ιράν μέχρι το Λίβανο, που δίνει περιφερειακή προέκταση στο Ιράν μέχρι τα νερά της Μεσογείου και προστατεύει τα γεωπολιτικά ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή.
Το άλλο είναι το σιιτικό-αλαουϊτικό-ελληνορθόδοξο μπλοκ το οποίο στηρίζεται από την Ρωσία και έχει ως στόχο την αποφυγή της περικύκλωσης Μόσχας και Τεχεράνης.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι Σουνίτες του ISIS, της Αλ Νούσρα και της Τζέις Αλ Σιγκούρ κάνουν εθνοκάθαρση στην Συρία και εξολοθρεύουν αρχαίες ελληνορθόδοξες εστίες για να μην υπάρχει πληθυσμός στην περιοχή φίλα προσκείμενος προς την Μόσχα.
Σημειώνεται ότι οι Σουνίτες πληθυσμιακά μετρούν 1,5 δισ. πιστούς ενώ οι Σιίτες είναι μόλις 250-300 εκατομμύρια.
defecenet

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button