Πως παρουσιάζουν τις εξελίξεις….. και πως είναι στη σφαίρα της αλήθειας?

iran
ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ -ΣΥΡΙΖΑ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ…..Διαβαστε το παρακάτω δημοσίευμα του defencenet και προσπαθηστε να βρειτε μονοι σας τι ερχεται στη σφαίρα της πραγματικότητας και οχι τι μας σερβίρουν…Στο τελος το σχόλιο απο το site μας……
Aπέρριψε ο Αλέξης Τσίπρας την πρόταση των δανειστών που περιλαμβάνει μειώσεις στις συντάξεις, κατάργηση του ΕΚΑΣ και αύξηση του ΦΠΑ στο ρεύμα 23% και πλέον φαίνεται να διαμορφώνεται ένα κλίμα ρήξης με πιθανό το ενδεχόμενο ακόμη και να μην πληρωθεί η δόση των 300 εκατ. ευρώ αύριο προς το ΔΝΤ ή και των εκλογών.
Ήδη, το να τραβήξει τελικά το πιστόλι η κυβέρνηση και να ρίξει την πρώτη προειδοποιητική βολή μη πληρώνοντας το ΔΝΤ, ως αντίδραση των δανειστών στην πολιτική της λιτότητας και των υφεσιακών μέτρων, σαν αυτά των δύο προηγούμενων μνημονίων, το θέτουν πλέον ανοιχτά όλο και περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Φίλης και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση.
Σε καμία περίπτωση, η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες δεν ικανοποίησε την ελληνική πλευρά, αφού οι δανειστές φαίνεται να αποδέχονται τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά την ίδια ώρα θέτουν θέμα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού με φόρους και περικοπές στις συντάξεις.
Κάτι που συνιστά παραβίαση των «κόκκινων γραμμών» της κυβέρνησης, η οποία εξ αρχής έχει πει πώς δεν πρόκειται να δεχτεί περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Τι ζητούν οι δανειστές;
·Να καταργηθεί το ΕΚΑΣ που λαμβάνουν περίπου 250.000 από τους 2.250.000 χαμηλοσυνταξιούχους που ζουν με συντάξεις κάτω από 700 ευρώ το μήνα μικτά (ή περίπου 500 ευρώ καθαρά). Εκτιμούν πώς αυτό μπορεί να αποφέρει 800 εκατ. ευρώ.
·Να καταργηθεί «δια νόμου»η κατώτατη σύνταξη ώστε να δίδεται μόνον η «οργανική» σύνταξη που αντιστοιχεί στις πραγματικά καταβληθείσες  εισφορές (μέτρο που θα απέφερε εξοικονόμηση τουλάχιστον 400-500 εκατ. ευρώ επιπλέον για το κράτος) και αντιπροτείνουν να αντικατασταθούν όλα αυτά από το εγγυημένο εισόδημα, δηλαδή από ένα προνοιακό επίδομα για όλους.
·Να αυξηθεί κατά 10 μονάδες, από 13% σε 23%, ο ΦΠΑ στους λογαριασμούς ρεύματος. Εκτιμάται ότι θα αποφέρει όφελος 400 εκατ. ευρώ.
·Να καταργηθεί ο υπερμειωμένος συντελεστής του ΦΠΑ 6,5% που ισχύσει για τα φάρμακα και τα τρόφιμα για έσοδα 528 εκατ. ευρώ.
·Να καταργηθεί ο μειωμένος κατά 30% ΦΠΑ στα νησιά για επιπλέον έσοδα 347 εκατ. ευρώ.
·Να διατηρηθεί ο ΕΝΦΙΑ και εφαρμογή του στις αντικειμενικές αξίες που ίσχυαν την 1.1.2015 (πριν τις όποιες μειώσεις δηλαδή) για να μη χαθούν άλλα 600 εκατ. ευρώ.
·Να καταργηθούν οι νέες προσλήψεις έκανε η κυβέρνηση.
·Να διατηρηθεί η έκτακτη εισφορά και αύξησή της (έως και τριπλασιασμό της για εισοδήματα από 30.000 ευρώ και άνω).
Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιχείρησε να διατηρήσει ανοιχτή την προοπτική της πολιτικής διαπραγμάτευσης, μήπως επιτευχθεί ένας συμβιβασμός τις επόμενες ημέρες, αλλά ουδείς μπορεί πλέον να πει με βεβαιότητα τι δυνατότητες σύγκλισης υπάρχουν ανάμεσα στις δύο πλευρές μετά από αυτά που ζητούν οι δανειστές.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κλ. Γιούνκερ δήλωσε: «Είχαμε μια φιλική και εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο Γιούνκερ, αργότερα και με το επιτελείο του. Την παρέα μας, αργότερα, πλαισίωσε και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Το συμπέρασμα αυτής της συζήτησης είναι πως η πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά παραμένει η μόνη ρεαλιστική και εποικοδομητική πρόταση στο τραπέζι. Βεβαίως από τις προτάσεις που ακούσαμε από την πλευρά των τριών θεσμών θέλω να κρατήσω, ως βάση συζήτησης, τα χαμηλά, τα χαμηλότερα σε σχέση με τα προηγούμενα προγράμματα, πλεονάσματα. 
Και, βεβαίως, υπάρχουν και πολλά άλλα κοινά σημεία. Υπάρχουν, όμως, και σημεία τα οποία κανείς δεν θα μπορούσε να προσεγγίσει, διότι όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι μιλάμε για μία χώρα που τα τελευταία πέντε χρόνια έχει υποστεί μια μεγάλη οικονομική καταστροφή, χάσαμε το 25% του ΑΕΠ από πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας.
Προτάσεις, λοιπόν, που επαναφέρουν στο τραπέζι ιδέες όπως το να κοπεί το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, ή να αυξηθεί ο ΦΠΑ στον ηλεκτρισμό 10 μονάδες είναι προτάσεις που φυσικά δεν μπορούν να έχουν καμία βάση συζήτησης. Παρόλα αυτά υπήρξε από την πλευρά της Κομισιόν εποικοδομητική διάθεση να φτάσουμε σε έναν κοινό τόπο. 
Οι προτάσεις, που ούτως ή άλλως η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει, αποτελούν τον μέχρι τώρα κοινό τόπο. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και νομίζω ότι το θετικό της σημερινής ημέρας είναι η απόδειξη, από την πλευρά της Κομισιόν, τουλάχιστον -των συνομιλητών μας, δηλαδή- ότι υπάρχει η διάθεση προκειμένου πολύ σύντομα να καταλήξουμε σε μια συμφωνία ρεαλιστική. Και, επαναλαμβάνω, ότι η ρεαλιστική βάση της συζήτησης παραμένει η πρόταση της ελληνικής πλευράς. 
Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, τις επόμενες μέρες, και μπορώ να πω ότι όσο κανείς συζητάει με ειλικρίνεια τόσο πιο κοντά βρίσκεται στο να προσεγγίσει μια κοινά αποδεκτή λύση».
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία, καθώς οι προτάσεις των δανειστών που άκουσε διά στόματος Γιουνκέρ ο πρωθυπουργός απορρίφθηκαν αμέσως. Το λόγο τώρα έχουν οι ηγέτες της ευρωζώνης, όμως το χάσμα που χωρίζει τις δύο προτάσεις είναι μεγάλο και μοιάζει αυτή την ώρα δύσκολο να γεφυρωθεί.
Είναι πλέον πολύ πιθανόν να μην καταβληθεί αύριο η δόση προς το ΔΝΤ, καθώς η ελληνική πλευρά δεν έχει δεχθεί να συγχωνευτούν οι δόσεις του Ιουνίου σε μία και να πληρωθεί στις 19 Ιουνίου όπως είχε προταθεί από το Ταμείο. Κι αυτό γιατί εκτιμά πώς η οικονομική ασφυξία που επιβάλουν οι δανειστές δεν μπορεί να διασφαλίσει πώς θα πληρωθούν κανονικά το επόμενο διάστημα οι μισθοί και οι συντάξεις.
Αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα αναφέρουν πώς η μία από την άλλη δόση προς το ΔΝΤ απέχουν περίπου μία εβδομάδα και με την πρόταση που κατέθεσαν οι δανειστές δεν φαίνεται να υπάρχει προοπτική συμφωνίας. Φρόντισε να το καταστήσει σαφές και ο Α. Τσίπρας λέγοντας πώς η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι αυτή της Ελλάδας.
«Πρόκειται περί ειλημμένης κυβερνητικής θέσης, ότι αν δεν υπάρξει προοπτική άμεσης συμφωνίας να δοθεί προτεραιότητα στην πληρωμή μισθών, συντάξεων. Δεν θα διακινδυνεύσει η κυβέρνηση τη λειτουργία των νοσοκομείων, αντί για το ΔΝΤ», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης τη στιγμή μάλιστα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα-Γιουνκέρ.
Σε περίπτωση όμως παγώματος των πληρωμών το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις τράπεζες. Πιθανόν δεν είναι τυχαίο ότι μόλις χθες σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη ο πρώην υπεύθυνος του προγράμματος του κόμματος Γιάννης Μηλιός δήλωσε ότι θα μπορούσε να μπει έλεγχος κεφαλαίων με ανώτατο όριο ανάληψης τα 300 ευρώ.
Μία τέτοια μετωπική σύγκρουση με τους δανειστές θα οδηγούσε σε δύο δρόμους: Είτε θα τους ανάγκαζε να κάνουν υποχωρήσεις, όπως πιστεύει μία σημαντική μερίδα στελεχών της κυβέρνησης, καθώς οι συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία θα ήταν μάλλον δραματικές και οι ανησυχίες ανεξέλεγκτες, και άρα θα βοηθούσε στην επίτευξη συμφωνίας, είτε θα προκαλούσε μία αλυσιδωτή κρίση, που θα αφορούσε αφενός το θέμα του ευρώ, αφετέρου την πολιτική κατάσταση στη χώρα.
Με βάση αυτό το δεδομένο, το σενάριο των εκλογών δεν αποκλείεται αφού η κυβέρνηση έχει εντολή να μην εφαρμόσει μνημόνια. «Αν πιεστούμε για να υπογράψουμε τελεσίγραφο, είναι σαφές ότι δεν το υπογράφουμε και θα ζητήσουμε από το λαό να εκφράσει την άποψή του. Θα προτείνουμε να καταψηφιστεί το τελεσίγραφο και να υπάρξει νέα, καλύτερη συμφωνία» δήλωσε ο κ. Φίλης σε τηλεοπτικό σταθμό χθες τη νύχτα.
Όλα λοιπόν ανοιχτά με το πιστόλι να βρίσκεται στο τραπέζι και την κάνη να στοχεύει προς το ΔΝΤ…
defencenet
ΣΧΟΛΙΟ ΑMAZONIOS: Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση όλα γίνονται με οργανωμένο σχέδιο να περάσουν μέτρα και τον Τσιπρα οτι αντιστέκεται οτι αγωνιζεται.Μονο με Εθνικο Νομισμα και Ελληνες κυβερνήτες που νοιάζονται για τους πολίτες και δεν συνομιλούν με δολοφονους – συμμορίες εκτελεστών των  λαών θα είχαμε καλύτερες εξελίξεις..
Εκλογές θα προκηρύξουν για να φτιάξουν συγκυβέρνηση ώστε να τα ψηφίσουν.Θα προλάβουν  η θα τους προλάβουν τα τύμπανα του πολέμου σε Συρία-Ιραν το επερχόμενο κτύπημα απο Ισραήλ και τα όσα γίνονται στα σύνορα της Ρωσίας από Ουκρανία  και των Χωρών του Βορρά?
Εκλογές θα προλάβουν να γίνουν ?
Η  Τουρκία θα πάρει εντολή για απόβαση σε Ελληνικα νησιά?
Θα ζήσουμε σεισμό-τέρας μέσω του HARP πριν τις εκλογές?

Δείτε περισσότερα

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button