Πολύ ξύλο για χατήρι του Γερμαναρά Γκάου-γκ

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας την ώρα που πραγματοποιείται η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουγκ .  Ομάδα διαδηλωτών “έσπασε” τον αστυνομικό κλοιό στη Σταδίου και κατευθύνεται προς το Υπουργείο Οικονομικών. Έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. 

 Σύμφωνα με πληροφορίες, το κομμάτι του ΠΑΜΕ που πέρασε τον κλοιό χτυπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και θα προσαχθεί όλο. Η σύγκρουση έγινε στη Σταδίου όταν μια ομάδα 100 περίπου ατόμων περικυκλώθηκε από άνδρες της αστυνομίας και πραγματοποιήθηκε νέα χρήση χημικών. Περισσότερα από 50 μέλη του συνδικάτου των οικοδόμων που συμμετέχουν στην πορεία του ΠΑΜΕ έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στο ύψος της παλιάς Βουλής για να συνεχίσουν προς το Υπουργείο Οικονομικών. 

Aκολούθησαν μάχες σώμα με σώμα και, έπεσε χοντρό ξύλο μεταξύ των διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ. Κάποιοι διαδηλωτές κατάφεραν να βγάλουν τα κράνη και τις μάσκες από κάποιους αστυνομικούς και εκείνοι ανταπάντησαν με χημικά.  

Τα 50 άτομα που έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό τα περικύκλωσαν οι αστυνομικοί, τα κόλλησαν στον τοίχο και τους χτύπησαν ανελέητα, ενώ χτύπησαν και τους δημοσιογράφους που καλύπτουν την πορεία. Αρχικά πρόθεση των αστυνομικών ήταν να προσαγάγουν όσους έσπασαν τον κλοιό αλλά τελικά μετά τα επεισόδια δεν έγινε καμία προσαγωγή.  

Υπάρχουν αρκετά τραυματισμένα άτομα, με χτυπήματα στο κεφάλι και με ανοιγμένες μύτες. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Αγγουράκης. 


Μετά τη σύγκρουση με τα ΜΑΤ πραγματοποιήθηκαν περίπου 30 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και ενώθηκαν πάλι με τα υπόλοιπα μπλοκ.   Συγκέντρωση πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ, σχολικοί φύλακες ενώ για σήμερα έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια για τη διαθεσιμότητα από την ΟΛΜΕ και την ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Σχολιαστε