Πολύ νοθεία θα εχουμε στις εκλογές αυτες αν γίνουν

Είναι πια πασιφανές ότι στις ερχόμενες εκλογές θα βιώσουμε μια εντυπωσιακά μεγάλη νοθεία στα αποτελέσματα.

Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν προκλητικά μεγάλα αποτελέσματα για τα δύο μεγάλα κόμματα. Τόσο μεγάλα, που και ο πιο αφελής καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Για παράδειγμα, μας λένε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμπληρώνουν πάνω από 45% και οι δύο μαζί. Δηλαδή 1 στους 2 είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ !!! Δηλαδή, στον κοινωνικό σας περίγυρο, στην οικογένεια, στους φίλους, στην δουλειά, οι μισοί γνωστοί σας είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ ! Ο καθένας λοιπόν καταλαβαίνει πόσο…. ψέμα είναι κάτι τέτοιο.

Εκτός αυτού, υπάρχουν ανεξάρτητες δημοσκοπήσεις από έγκυρα μέσα, που δείχνουν τεράστιες διαφορές στα αποτελέσματα από τις παραδοσιακές εταιρίες δημοσκοπήσεων. Για παράδειγμα στην Αχαΐα, όπου το Τμήμα Στατιστικής του Πανεπιστημίου Πατρών έδινε 12% στο ΠΑΣΟΚ στις αρχές Απριλίου, δύο εβδομάδες μετά η Data Research έδωσε 22% !!! Όσο μεγάλο και να είναι το στατιστικό λάθος, όσο μεγάλο λάθος και να έκαναν οι φοιτητές, τέτοια διαφορά δεν δικαιολογείται με τίποτα. Μαντέψτε τι συμφερόντων είναι η συγκεκριμένη εταιρία …;

Ταυτόχρονα, υπάρχουν ανεπίσημες (για μερικούς ακόμα κολλημένους, μη έγκυρες) δημοσκοπήσεις στο Internet που δείχνουν επίσης τεράστιες διαφορές από τις γνωστές εταιρίες. Συμφωνώ ότι στο Internet δεν περιλαμβάνονται ηλικίες πάνω 55 χρόνων, αλλά αυτό με τίποτα δεν δικαιολογεί τόσο μεγάλες διαφορές. Το εντυπωσιακό είναι ότι όλες αυτές οι δημοσκοπήσεις στο Internet, δείχνουν αποτελέσματα τα οποία συγκλίνουν, είναι από ετερόκλητων ιδεολογιών blogs ή sites και από μετρήσεις αρκετών μηνών μέχρι και σήμερα. Ακόμα κι αν κάποιες μετρήσεις κάποιων φιλοδεξιών ιδεολογιών είναι όμοιες, πως εξηγείται να έχουν παρόμοια αποτελέσματα με μετρήσεις κάποιων blogs φιλοαριστερών ιδεολογιών;

Όσοι είναι μέλη εταιριών δημοσκοπήσεων, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι οι δημοσκοπήσεις είναι κατευθυνόμενες. Πως γίνεται αυτό ? Πολύ απλά: ανάλογα με την συχνότητα που απαντάει κανείς στις δημοσκοπήσεις της κάθε εταιρίας, η εταιρία μαθαίνει το προφίλ του. Επομένως ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλει να πάρει, θα χρησιμοποιήσει ή όχι το συγκεκριμένο άτομο. Έτσι, και τα επιθυμητά αποτελέσματα έχει και το δείγμα είναι υπαρκτό (δεν θα τους κατηγορήσει κανείς για πλαστά δείγματα ή μαγειρεμένα αποτελέσματα).

Διάβασαμε τις προηγούμενες ημέρες ότι τελικά δεν θα γίνουν Exit Polls. Άλλο ένα στοιχείο, για διευκόλυνση της νοθείας. Τα αποτελέσματα θα πηγαίνουν στο Υπουργείο Εσωτερικών και από εκεί στην Singular, η οποία με το κατάλληλο λογισμικό ( απίστευτα εύκολο) θα διαμορφώνει το αποτέλεσμα κατά το δοκούν (σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου). Και εφόσον δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός, κανένας δεν θα παίρνει χαμπάρι τι πραγματικά γίνεται.

Τα κόμματα (εκτός φυσικά από τον συνεταιρισμό των δύο μεγάλων που βασίζονται στη νοθεία), είναι υποχρεωμένα να δημιουργήσουν δικλείδες ασφαλείας, τέτοιες που να αποτρέψουν οποιαδήποτε νοθεία. Από εκεί και μετά, οι πολίτες πρέπει να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Ένα αποτέλεσμα προκλητικά ψεύτικο, πρέπει να γίνει η αιτία να βγουν όλοι στους δρόμους. Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουμε και ταυτόχρονα η τελευταία ευκαιρία που πρέπει να τους δώσουμε, να κάνουν κάτι σωστά και νόμιμα. Αν τους αφήσουμε, δεν θα έχουμε καμία δικαιολογία, καμία αξία και καμία Ελλάδα.

Μετά από όλα αυτά, λοιπόν, μαθαίνουμε πως έχει υπάρξει επίσημη κατάθεση αιτήματος για ύπαρξη Ρώσων Παρατηρητών για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαίου κατατέθηκε στο ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών.

Το αίτημα το οποίο κατατέθηκε από οργάνωση-μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης, «Centre for Monitoring Democratic Processes «Quorum», αιτείται τη σχετική διαπίστευση έτσι ώστε οι Παρατηρητές του, να μπορούν να παρακολουθήσουν επιτοπίως τη διεξαγωγή των εκλογών.

Είναι πάντως ενδιαφέρον να δούμε, αν οι ελληνικές αρχές επιτρέψουν την παρουσία Ρώσων Παρατηρητών, δεδομένου ότι, το αίτημα είναι καθ’ όλα νόμιμο, στο πλαίσιο της αρχής της αμοιβαιότητας.

Σχολιαστε