Παραιτείτε η κυβέρνηση αν επικρατήσει το ΝΑΙ και πάμε σε εκλογές.

tsiprasΠαραίτηση της κυβέρνησης προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό στην περίπτωση που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έχει ως πλειοψηφική απόφαση αυτή του «ναι».

Αν και ο υπουργός Επικρατείας απέφυγε να διατυπώσει ευθαρσώς το ενδεχόμενο αυτό εντούτοις ερωτώμενος τι θα γίνει την επόμενη ημέρα εάν στο δημοψήφισμα επικρατήσει το «ναι» ο ίδιος απάντησε ότι «Δεν ψηφιστήκαμε από τον ελληνικό λαό για να εφαρμόσουμε μνημονιακές πολιτικές» . Σε ερώτηση εάν αυτό ερμηνεύεται ως παραίτηση της κυβέρνησης ο ίδιος είπε «νομίζω ότι σας απάντησα».

Εάν αυτό συνιστά και την επίσημη άποψη του Μαξίμου τότε το επερχόμενο δημοψήφισμα δεν αφορά πλέον μόνο το ευρώ ή τη δραχμή αλλά την ίδια την κυβέρνηση και κατά πόσο το εκλογικό σώμα επικροτεί την μέχρι τώρα διαπραγματευτική της πολιτική.

Είναι δημοψήφισμα που πρακτικά οδηγεί σε νέες εκλογές, μάλλον στς 2 Αυγούστου με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Το σίγουρο είναι ότι την Τρίτη δεν θα ανοίξουν οι τράπεζες και δεν θα υπάρξει άρση του capital control. Και από εκεί και πέρα θα «μετράνε κανόνια» οι δανειστές(υπάρχει και η πληρωμή των Ευρωπαίων με κάου 3,5 δισ. στις 20 Ιουλίου)…

Το ίδιο επιβεβαίωσε και  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας .Στη συνέντευξη που έδωσε χθες στην ΕΡΤ δήλωσε ότι θα  παραιτηθεί η κυβέρνηση αν επικρατήσει το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

defencenet

Σχολιαστε