Παίζουν θέατρο.Δεν ψηφίζουν αυτα που εχουν ψηφίσει!!!

Οι δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με τη στάση που θα ακολουθήσει σε ότι αφορά την ψήφιση των μέτρων που αφορούν στα εργασιακά, μόνο γέλια προκαλούν.  Ο κ. Βενιζέλος μετά τις δηλώσεις του, ερωτηθείς διευκρίνισε…   ότι » εάν δεν τα ψηφίσει ο Φώτης Κουβέλης, δε θα τα ψηφίσει κανείς».»Αυτά θα έρθουν ως ενιαίο πακέτο. Έχουμε συμφωνήσει τα μέτρα να ψηφιστούν ως ενιαίο πακέτο ».
 Ο κυρ καραγκιοζοΦώτης Κουβέλης είπε πως η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει μέτρα που θίγουν τα εργασιακά. Η Τρόικα προβάλει αξιώσεις στα εργασιακά που δεν μπορούν να εφαρμοστούν.Δείτε όμως τι ψήφισαν και υπέγραψαν τον Φεβρουάριο του 2012. Δημοσιευμένο στον ΦΕΚ (4046/2012) η κατάργηση των τριετιών.  Έχει ανασταλεί μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω από 10% ( κατά τις εκτιμήσεις τους το 2027)!.  Ποιός είναι ο λόγος που παίζουν αυτό το θέατρο;
.
 Τι έχουν αποφασίσει ήδη και με θεατρικές κινήσεις προσπαθούν να ξεγελάσουν τον κόσμο;. Ρίχνουν το ανάθεμα στον Τόμσεν ενώ και τα έχουν ψηφίσει, και έχουν αποφασίσει να τα επιβάλλουν. Έντρομοι προσπαθούν να διώξουν τις ευθύνες από πάνω τους. Ο Βενιζέλος που τα επέβαλλε τον Φεβρουάριο, τώρα παριστάνει τον αγανακτισμένο! 

Άρθρο4

Από 14−2−2012 και μέχρι το ποσοστό της ανεργίας να διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10%, αναστέλλεται η ισχύς διατάξεων νόμων, κανονιστικών πράξεων, Συλλογικών Συμβάσεων ή Διαιτητικών Αποφάσεων, οι οποίες προβλέπουν αυξήσεις μισθών ή ημερομισθίων, περιλαμβανομένων και εκείνων περί υπηρεσιακών ωριμάνσεων, με μόνη προϋπόθεση την πάροδο συγκεκριμένου χρόνου εργασίας, όπως ενδεικτικά το επίδομα πολυετίας, το επίδομα χρόνου εργασίας, το επίδομα τριετίας και το επίδομα πενταετίας. Για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος του εθνικού ποσοστού ανεργίας των τελευταίων τεσσάρων τριμήνων, όπως αυτός αποτυπώνεται στην Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της ΕΛ.ΣΤΑΤ. 

Παίζουν δηλαδή την κολοκυθιά όπως και με το πακέτο μέτρων .
Αρχικά μιλούσαμε για πακέτο 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στη συνέχεια μας είπαν ότι τα 11,5 δις. ευρώ αφορούν στο σκέλος των δαπανών και πρέπει να προσθέσουμε και άλλα δύο δισεκατομμύρια ευρώ στο σκέλος των εσόδων. Έτσι, ανεβήκαμε στα 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων μας είπαν ότι τα εννέα δισεκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να ληφθούν μέσα στο 2013. Τώρα μαθαίνουμε ότι έγιναν κάποιες…εσφαλμένες εκτιμήσεις και ότι ο λογαριασμός είναι…18 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σχολιαστε