Ολοι ετοιμοι γυρω απο τη Συρία….

Με επίσημη δήλωση του στην εφημερίδα Le Monde, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι Ανάν, εμπνευστής του σχεδίου για τον τερματισμό της κρίσης στη Συρία, Κοφι Ανάν, παραδέχθηκε ότι οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να δοθεί πολιτική λύση στη Συρία «απέτυχαν».
«Αυτή η κρίση συνεχίζεται για δεκαέξι μήνες, εγώ όμως άρχισα να εμπλέκομαι στην υπόθεση πριν από τρεις μήνες. Σημαντικές προσπάθειες έχουν γίνει για να επιλυθεί η κατάσταση αυτή ειρηνικά και με πολιτικά μέσα. Προφανώς, δεν πετύχαμε. Και ίσως δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα τα καταφέρουμε» παραδέχτηκε ο Κ.Ανάν.

-Ο Ανάν παραδέχτηκε δημοσίως ότι απέτυχε, λες και πίστευε κανείς, ότι ήθελε να πετύχει?
-Στη Συρία κυριαρχεί η είδηση της παραδοχής 2 τρομοκρατών που συνελήφθησαν και ομολόγησαν ότι εκπαιδεύτηκαν σε τουρκικό έδαφος και έκαναν λαθρεμπόριο όπλων μέσω Τουρκίας…
Και έρχεται και το Ιράν να δηλώσει ΠΑΡΟΥΣΙΑ, μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Εμίρ Χουσείν Γκαζιζάντε ότι αν η Τουρκία επιτεθεί στη Συρία, δε θα μείνει απαθής. Μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η Τουρκία έχει γίνει εργαλείο των ιμπεριαλιστών και των αποικιοκρατών…
Ο Ιρανός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Εμίρ Χουσεΐν Γκαζιζάντε , δήλωσε ότι η Τεχεράνη σε ενδεχόμενη τουρκική επίθεση στη Συρία δεν θα μείνει απαθής.
Ο αναφερόμενος εκπρόσωπος πρόσθεσε ακόμη ότι  «τους τελευταίους μήνες η Τουρκία έχει γίνει ένα εργαλείο των ιμπεριαλιστών και των αποικιοκρατών και αυτό δεν φαίνεται καλό για μια μουσουλμανική χώρα».

«Η Τουρκία θα πρέπει να λάβει υπόψη της ότι σε ενδεχόμενη επίθεσή της στη Συρία, το Ιράν δεν θα παραμείνει σιωπηλό, αλλά θα εφαρμόσει ορισμένα μέτρα», είπε.

Πριν από δέκα ημέρες ο αντιπρόεδρος του  Ιρανικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο ταξίαρχος Μασούντ Τσεζαϊέρι , είχε δηλώσει ότι  το Ιράν απειλείται  και από τις επιθέσεις σε φιλικές του χώρες και «θεωρείται αναγκαία για αυτό μια σοβαρή αντίδραση».
 
Τελος σήμερα η Χίλαρι μιλώντας από το Τόκιο, όπου βρίσκεται στη διάσκεψη για το Αφγανιστάν, είπε λίγα, αλλά εννοούσε πολλά…
Ουσιαστικά προανήγγειλε ότι αν δεν “πέσει ο Ασαντ”, και οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης δεν είναι αποτελεσματικές, πάμε για ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ στην περιοχή… συγκεκριμένα δήλωσε:
“Όσο πιο γρήγορα υπάρξει ένα τέλος στη βία και ξεκινήσει μια πολιτική διαδικασία, όχι μόνο λιγότεροι άνθρωποι θα πεθαίνουν, αλλά υπάρχει μια ευκαιρία να σωθεί η κατάσταση στη Συρία από μια καταστροφική επίθεση που θα ήταν πολύ επικίνδυνη, όχι μόνο για τη Συρία αλλά και για την ευρύτερη περιοχή!!! “.
σ.σ Χτες  το μεγάλο αποβατικό πλοίο Ponce, που έχει μετασκευαστεί σε πλωτή βάση των δυνάμεων καταδρομών του αμερικανικού ναυτικού, έφθασε στον Περσικό Κόλπο…

Σχολιαστε