Ολη η τοποθέτηση του Υπ.Δημάρχου Χρόνη Προσαλέντη στην σημερινή παρουσίαση του συνδυασμού Ελεύθερη Κέρκυρα

Σκληρή κριτική άσκησε σήμερα στην παρουσίαση του συνδυασμού του ο Δημοσιογράφος και Υπ.Δήμαρχος Χρόνης Προσαλέντης κατά της Δημοτικής Αρχής.Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του:

Με τη σημερινή παρουσίαση του συνδυασμού ελεύθερη Κέρκυρα, ολοκληρώνεται μία μεγάλη πορεία που ξεκινήσαμε για να περάσουμε ένα μήνυμα. Για μια ελεύθερη Κέρκυρα. Ένα Δήμο Κερκυραίων, χωρίς χρέη και με ελπίδα να γίνουν μεγάλα και σημαντικά έργα.
Όπου κι αν πήγαμε είδαμε ένα περιοχές εγκαταλειμμένες, οδικό δίκτυο με πολλά προβλήματα, αγροτικούς δρόμους χωρίς καμία συντήρηση.
Σήμερα στο δήμο μας, το μεγάλο Δήμο Κέρκυρας, έργα δεν γίνονται. Πληρώνουμε πανάκριβα δημοτικά τέλη, πανάκριβο νερό, έχουμε ανεπαρκές αποχετευτικό δίκτυο.

Ο σχεδιασμός έχει σταματήσει. Η σημερινή δημοτική αρχή του κ. Τρεπεκλή ανίκανη, όχι μόνον δεν έλυσε τα προβλήματα αλλά τα πολλαπλασίασε.
Δεν αντιστάθηκε στην αυθαίρετη ενοποίηση του Δήμου σε ένα μεγάλο προβληματικό Δήμο. Ο κ. Τρεπεκλής νόμισε ότι τον συνέφερε ο μεγάλος Δήμος.
Τέσσερα χρόνια μετά, τι αφήνει πίσω του ο κ. Τρεπεκλής;
Παντού σκουπίδια. Ο ΧΥΤΑ του Τεμπλονίου υπερκορεσμένος.
Ο βιολογικός σταθμός στις Αλυκές Ποταμού, χωρίς καλή λειτουργία και η λυματολάσπη να μην ολοκληρώνεται η επεξεργασία της. Και το πιο επικίνδυνο ρίχνει ο κ. Τρεπεκλής τη λυματολάσπη ανεπεξέργαστη στο Τεμπλόνι.
Είναι επικίνδυνος ο κ. Τρεπεκλής. Ρυπαίνει τον υδροφόρο ορίζοντα για να αποφύγει να αποκαλύψει το πραγματικό πρόβλημα.
Γιατί ρυπαίνει το περιβάλλον όταν ρίχνει τη λυματολάσπη ανεπεξέργαστη στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.
Ο κ. Τρεπεκλής δεν έχει κανένα έργο να επιδείξει.
Τον προκαλούμε να μας δείξει πιο είναι το έργο του.
Και μην μας πουν ότι είναι τα φανάρια στη Γαρίτσα και την Αλεξάνδρου Παναγούλη. Τα οποία αντί να δώσουν λύση στο κυκλοφοριακό το επιδείνωσαν. Εκεί όπου δεν υπήρχαν ουρές αυτοκινήτων, τώρα αν δεν παρέμβουμε οι ουρές τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα θα φθάσουν στο Κανόνι.
Η παραμονή του κ. Τρπεκλή στο Δήμο Κερκυραίων είναι καταστροφική. Πρέπει να φύγει. Είναι ανίκανος να υπερασπιστεί και να διεκδικήσει τα έργα που δικαιούται να έχει ο Δήμος μας.
Εμείς από την πρώτη μέρα μιλήσαμε με ειλικρίνεια. Είδαμε τα προβλήματα. Προτείνουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε άλλο με την αδράνεια, τις παλινωδίες, την αδιαφορία.
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, για υστερήσεις, για απαράδεκτους αργούς ρυθμούς στην υλοποίηση των έργων και των δράσεων που έχει ανάγκη ο Δήμος μας σήμερα, που έχουν ανάγκη οι πολίτες μας.
Χρειαζόμαστε ένα νέο Σχέδιο για τους πολίτες, για έργα και δράσεις με στόχους, με σαφή κατεύθυνση.
Φιλοδοξία μας είναι να μεταφέρουμε το Σχέδιο αυτό στους πολίτες έτσι ώστε να δώσουμε απαντήσεις στις σύγχρονες και μεγάλες προκλήσεις του Δήμου μας. Να λύσουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλανίζουν όλες και όλους. Να επηρεάσουμε καθοριστικά τη φυσιογνωμία της πόλης, των συνοικισμών  μας. Κάθε μικρού και μεγάλου χωριού και κωμόπολης σε όλη την Κέρκυρα. Παντού υπάρχουν παραδοσιακοί οικισμοί, πρέπει να γίνουν έργα.
Εμείς θέλουμε την Κέρκυρα του πολιτισμού. Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο κέντρο συνάντησης.
Την Κέρκυρα της ανάπτυξης και του πολιτισμού. Την Κέρκυρα που νοιάζεται για τον άνθρωπο. Την Κέρκυρα, ολόκληρη την Κέρκυρα από τη Λευκίμμη μέχρι τα Διαπόντια νησιά μας.
Να νιώσουν όλοι οι πολίτες ότι είμαστε κοντά τους. Ότι δεν τους έχουμε εγκαταλείψει. Να στηρίξουμε τον τουρισμό μας όχι κάνοντας προσωπικό τουρισμό του κ. Τρεπεκλή και των συνεργατών του. Αλλά καλώντας πραγματικά όλους εκείνους τους φορείς που είναι οι επαΐοντες. Να αναλάβουν οι ίδιοι την προβολή και τουριστική προώθηση της Κέρκυρας. Με βοηθό και αρωγό το Δήμο.
Εμείς θέλουμε το Δήμο μας να είναι κοντά στους πολίτες του. Και στην πιο απομονωμένη περιοχή. Τα Διαπόντια, την άκρη της Κέρκυρας, τη Λευκίμμη.
Θέλουμε να δώσουμε θέσεις εργασίας σε χιλιάδες πολίτες του Δήμου μας. Να ζωντανέψουμε τις γειτονιές μας.
Με χρώμα και ταυτότητα. Με σεβασμό στο αστικό και φυσικό περιβάλλον. Ένα δήμο αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού του.
Το μεγάλο στοίχημα όλων μας είναι στο τέλος της δεύτερης δεκαετίας του νέου αιώνα, η Κέρκυρά μας να είναι πολύ ψηλά. Να ολοκληρώσουμε τα έργα ζωής και ανάπτυξης, να νιώσουμε υπερήφανοι για το Δήμο μας.
Εμείς ερχόμαστε να ενώσουμε. Να δώσουμε τα χέρια σε όλες και σε όλους για να δημιουργήσουμε την Κέρκυρα που αξίζουμε.
Κι ενώ εμείς θέλουμε να κάνουμε έργα. Ενώ θέλουμε να δώσουμε ελπίδα, να απελευθερώσουμε την Κέρκυρα και τους πολίτες μας. Οι άλλοι, μετέρχονται κάθε μέσο για να μας συκοφαντήσουν.
Και τι δεν μας λένε. Πως το σχέδιό μας είναι αδύνατον να εφαρμοστεί. Πως λεφτά δεν υπάρχουν. Και ότι εμείς απλά υποσχόμαστε τα πάντα στους πάντες.
Και ποιοι το λένε αυτό; Οι ανίκανοι. Αυτοί που ενώ γνώριζαν ότι ένας μεγάλος Δήμος Κερκυραίων είναι αδύνατον να διοικηθεί αποτελεσματικά. Πως είναι αδύνατον να παρέμβουν σε όλο το μήκος και το πλάτος ενός Δήμου 110.000 κατοίκων. Με ακριτικά νησιά. Με οδικό δίκτυο βομβαρδισμένο. Υποδομές ανεπαρκείς. Κακή διαχείριση των σκουπιδιών.
Ο κ. Τρεπεκλής κρύβεται. Αντί να σταθεί στο ύψος των ευθυνών του σήμερα κρύβεται. Δεν τολμάει να βγει στους δρόμους, τα καφενεία, να μιλήσει με τους πολίτες. Εκεί που εμείς κάθε μέρα είμαστε παρόντες.
Και όμως, αντί να φύγουν γιατί είναι ανίκανοι. Αντί να ζητήσουν συγνώμη από τους πολίτες της Κέρκυρας για το κακό που προξένησαν με τη διοίκηση και διαχείριση των δημοτικών μας υποθέσεων όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν το θράσος να κατηγορούν εμάς. Και όχι μόνον. Στήνουν σχέδιο συνωμοσίας να μας εξοντώσουν. Να μας εξουθενώσουν έτσι ώστε να μην στήσουμε συνδυασμό.
Η απάντησή μας στους δολοπλόκους, τους συκοφάντες, τους ανίκανους είναι η σημερινή μας παρουσία. Η απόδειξη ότι παρά τα σχέδιά τους να μας εξοντώσουν εμείς είμαστε εδώ. Έχουμε ισχυρό συνδυασμό και είμαστε μπροστά στη μάχη για να σώσουμε την Κέρκυρα από τον πολιτικαντισμό του κυρίου Τρεπεκλή και των άλλων αποτυχημένων σωτήρων.
Τα σχέδια συνωμοσίας που απεργάζονται για να μας στερήσουν τη δυνατότητα να ελευθερώσουμε την Κέρκυρα δεν θα περάσουν.
Τα αποκαλύπτουμε σήμερα στους πολίτες της Κέρκυρας και ζητάμε να μας δυναμώσουν. Να μας στηρίξουν με τη μικρή οικονομική τους υποστήριξη για να ελευθερώσουμε την Κέρκυρα από τις αλυσίδες που μας έδεσε ο κύριος Τρεπεκλής και η παρέα του.
Ας τολμήσει ο κύριος Τρεπεκλής να μας πει που έχει βρει τα χρήματα και κινεί τα νήματα σε μίντια και άλλα μέσα ενημέρωσης. Ποιοι τον στηρίζουν οικονομικά. Με ποιους πήγε στη μακρινή ανατολή. Γιατί παρέσυρε τον Μητροπολίτη μας; Πως τόλμησαν με ιδιωτικό αεροσκάφος να μεταφέρουν το ιερό σκήνωμα του Αγίου μας. Το Χέρι του Αγίου μας;
Πως τόλμησε ο κ. Τρεπεκλής και η παρέα του να πάνε εκεί με έξοδα ενός πρώην προφυλακισμένου και υπόδικου σήμερα;
Τι ρόλο παίζετε κ. Τρεπεκλή;  Ποιοι είναι οι κρυφοί χρηματοδότες σας;
Σήμερα σας αποκαλύπτουμε και όλους τους άλλους που κρύβονται πίσω από τα αποτυχημένα κόμματα.
Να φύγουν τα παλιά κόμματα που κρύβονται πίσω από κάθε αδύναμο και διαπλεκόμενο υποψήφιο.
Εμείς, ο συνδυασμός Ελεύθερη Κέρκυρα, έχουμε σχέδιο. Μπορούμε να ζωντανέψουμε την ελπίδα.
Υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσουμε τα μεγάλα και μικρά έργα που έχει ανάγκη η Κέρκυρα.Εχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία τα παρουσιάσαμε.
Τώρα, όμως, για μας είναι η μεγάλη μάχη.
Να σταθούμε όρθιοι και να νικήσουμε τους δολοπλόκους που έντρομοι μπροστά στην αποτυχία τους μας συκοφαντούν. Να νικήσουμε αυτούς που εξυφαίνουν σχέδιο συνωμοσίας για να μας βγάλουν έξω από την διεκδίκηση του Δήμου.
Και πως το κάνουν αυτό; Με το να μας στερήσουν κάθε δυνατότητα να έχουμε οικονομική βοήθεια και στήριξη από τους πολίτες.
Ποιοι αυτοί που με τα διπλά χαράτσια, το πανάκριβο νερό, τα πανάκριβα δημοτικά τέλη, έχουν εξουθενώσει τους πολίτες.Αρπάξανε απο τους Δημότες παρανομα πρόστιμα απο τους ποδηλατόδρομους που δεν τεθηκαν σε κυκκλοφορία.Και τι δεν εκαναν!!!
Και ερωτώ τον κ. Τρεπεκλή, γιατί αυτή η συνωμοσία σιωπής με τους μεγαλοοφειλέτες του Δήμου; Ποιοι οφείλουν κ. Τρεπεκλή Δημοτικά τέλη παρεπιδημούντων;  Γιατί τους έχετε σε ομηρεία; Ποιοι είναι οι όμηροί σας κ. Τρεπεκλή και σέρνονται σήμερα πίσω σας για να είναι υποψήφιοι μαζί σας; Ποια συμφέροντα καλύπτεται;
Ποιοι είναι οι οφειλέτες της ΔΕΥΑΚ, δεν έχουν πληρώσει νερό;
Σας προκαλούμε κ. Τρεπεκλή να δώσετε στη δημοσιότητα ονόματα και στοιχεία. Αν δεν το πράξετε τότε είστε πολιτικός εκβιαστής και οδηγείται σε ομηρία επαγγελματίες, πολίτες.
Και ερωτώ όλους σας ποιοι από τους υποψηφίους τόλμησαν να θέσουν αυτά τα ερωτήματα; Τι γίνεται με τις άδειες χρήσεως πεζοδρομίων, κοινοχρήστων χώρων; Τι γίνεται στις πλατείες της πόλης, στη Γαρίτσα;
Αυτή η ένοχη σιωπή του κ. Τρεπεκλή και της παρέας του πρέπει να λάβει τέλος. Και το τέλος μπορεί να δώσουν μόνον οι πολίτες της Κέρκυρας με την ψήφο τους. Εμείς είμαστε εδώ να δώσουμε τη μεγάλη μάχη. Και να είστε βέβαιοι ότι θα νικήσουμε. Γιατί δεν έχουμε κόμματα πίσω μας, δεν έχουμε διαπλεκόμενους επαγγελματίες και επιχειρηματίες γιατί έχουμε σχέδιο, γιατί δίνουμε ελπίδα στους πολίτες μας.   

 Πρεσβεύουμε την αρμονική και βιώσιμη ενσωμάτωση  όλων των νέων δομημένων αστικών και αγροτικών περιοχών, στην έννοια του νέου μεγάλου Δήμου της Κέρκυρας. Και γι’ αυτό το λόγο διαλέξαμε για το συνδυασμό μας ένα όνομα που να εκφράζει αυτό το νέο όραμα που πραγματικά έχουμε για το Δήμο Κερκυραίων του αύριο. Το όνομα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΕΡΚΥΡΑ.
Με το όνομα του συνδυασμού μας θέλουμε να τονίσουμε ότι όλοι οι πολίτες, όλες οι γειτονιές, οι συνοικίες, οι περιαστικές, οι αγροτικές περιοχές, τα χωριά, οι κωμοπόλεις πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες, ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης και ευημερίας, ισορροπημένες παρεμβάσεις στα έργα και τις υποδομές. Πρέπει να έχουν ισότιμο μερίδιο στην κατανομή των κονδυλίων του προϋπολογισμού για όλες τις δράσεις, τα έργα και τις παρεμβάσεις του Δήμου.
Θέλουμε ένα Δήμο στον οποία δεν θα υπάρχουν πολίτες από περιοχές Α ή Β κατηγορίας, παρά μόνον πολίτες από ένα ενιαίο Δήμο.
Γνωρίζουμε ότι η ύπαρξη ενός ενιαίου Δήμου είναι προβληματική. Γι αυτό εμείς προτείνουμε από τώρα. Νέα διαίρεση της Κέρκυρας σε τρεις Δήμους. Και έτσι θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Θεωρώντας από τώρα ότι η Κέρκυρα έχει τρεις Δήμους και λειτουργώντας με αυτό το μοντέλο.

Φίλες και φίλοι,   
Όλοι μαζί, στοιχειζόμενοι πίσω από τις δυνάμεις του μέλλοντος, της ανάπτυξης και της ευημερίας και έχοντας απέναντι μας τις δυνάμεις του παρελθόντος και της οπισθοδρόμησης, τις δυνάμεις του προσωπικού πολιτικού κέρδους, της ευκαιριακής σημαίας, της παράδοσης του Δήμου σε λίγους ισχυρούς οικονομικούς προστάτες και τις δυνάμεις της πολιτικής και κομματικής υποταγής, δουλεύουμε για το μέλλον και την ευημερία του Δήμου μας.
Δίνουμε τη μάχη, και τη δίνουμε ενωμένοι, χωρίς κομματικά «καπέλα».
Δεν είμαστε εντολοδόχοι κανενός. Δεν είμαστε στη διατεταγμένη υπηρεσία κανενός.
Δεν ζητάμε άλλοθι.
Ζητάμε ένα δήμο ισχυρό, αποτελεσματικό, με μέλλον και όχι παρελθόν.
Απλά και σταράτα. Η δική μας επιλογή είναι ένας δήμος, ισχυρός, αποτελεσματικός, κύριος εκφραστής του νέου μοντέλου ανάπτυξης που θέλουμε για τον τόπο μας. Γιατί η ανάπτυξη είναι ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο συνδέεται με όλα τα άλλα.
Σας ευχαριστώ.

Σχολιαστε