Ξεσπασε εμφυλιος στη Τουρκία.Κουρδοι απελευθερώνουν πόλεις και το CNN δείχνει τελειωμένο τον Ερντογάν

isis-kurds-30-630x400Έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της εξέγερσης των Κούρδων σε όλες τις πόλεις της Τουρκίας.

Τέσσερις πόλεις έχουν τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η Τουρκία βυθίζεται στην χειρότερη εσωτερική κρίση μετά από πολλά χρόνια.

Ο Ερντογάν έπαιξε ύπουλα με το χαρτί του Ισλαμικού Κράτους και κατάφερε να ξασπάσει εμφύλιος μέσα στην ίδια του την χώρα.

Η πόλη Κομπάνι γίνεται το πολιτικό Ζάλογγο της καριέρας του, όμως δυστυχώς οι Κούρδοι πληρώνουν για άλλη μια φορά βαρύ το τίμημα της ιστορίας αυτής.

Η εξέργεση των Κούρδων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας αρχισε και  ο εμφύλιος που ξέσπασε στην Τουρκία χθες δεν θα κλείσει εύκολα.

Υπάρχει μια εκτίμηση, από κύκλους που γνωρίζουν τα πράγματα, ότι οι ΗΠΑ τον έχουν «ξεγραμμένο» τον Ερντογάν και την Τουρκία και προσανατολίζονται προς νέους συμμάχους.

Αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία τις τελευταίες ώρες δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία.

Οι εξεγερμένοι Κούρδοι ελευθερώνουν μία – μία τις πόλεις.

Καίνε τα κεντρικά γραφεία του κόμματος του Ερντογάν σε όλες τις πόλεις που ελ΄γχουν και βγάζουν τα όπλα.

Σε αρκετές πόλεις του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν το μόνο που απομένει είναι να υψωθούν οι σημαίες των Κούρδων.

Νίσιβη

Οι αστυνομικοί εκδιώχθηκαν και ελέγχουν πλήρως την πόλη. Ανέβασαν μάλιστα φωτογραφίες οπλισμένων Κούρδων πάνω σε άλογα να περιπολούν αντί των αστυνομικών δυνάμεων

 

Ντιγιάρμπακιρ (η άτυπη πρωτεύουσα του Κουρδιστάν)

Όλη την ημέρα καίγονταν δημόσια κτίρια και τράπεζες. Την πόλη την έλεγχαν πάντα οι Κούρδοι, ωστόσο είναι ενδεικτικό ότι απέδρασε από την πόλη με την γυναίκα του και όλη την οικογένειά του ο Galip Ensarioğlu, ο βουλευτής του AKP που είναι και επικεφαλής του κόμματος στο Ντιγιάρμπακιρ. Μάλιστα οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο κτίριο του κόμματος

Βαν

Στην πόλη έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, όμως αυτή μένει στα χαρτιά. οι διαδηλωτές είναι στους δρόμους και ελέγχουν την πόλη. Εδώ οι Κούρδοι προχώρησαν σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα δεδομένα της Τουρκίας. Έκαψαν το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ. Το αντίστοιχό του σε συμβολικό και ουσιαστικό επίπεδο είναι να βγουν τα τανκς στους δρόμους.

 

Τον έχουν «τελειωμένο» τον Ερντογάν – Το CNN έδειξε χάρτη του Κουρδιστάν

cnn-630x400Οι σχέσεις του Ερντογάν με το Ισλαμικό Κράτος, η Τουρκία που παραμεγάλωσε πληθυσμιακά και παριστάνει, πάλι, την Οθωμανική Αυτοκρατορία, οι θεωρίες του Νταβούτογλου για χαλιφάτα, όλα αυτά δεν αρέσουν…

Οι σύμμαχοι θεώρησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ότι η επικράτεια που άφησαν στην Τουρκία, αφού της απέσπασαν τη Μέση Ανατολή και τη Μεσοποταμία και τις ευρωπαϊκές κτήσεις της εκτός της ανατολικής Θράκης, ότι την είχαν φέρει στα μέτρα τους. Και πράγματι, για έναν αιώνα περίπου η Τουρκία (εάν εξαιρέσει κανείς τα προβλήματα που δημιουργούσε στην Ελλάδα), ήταν μια υπάκουη χώρα, καμιά σχέση με την Οθωμανική Αυτοκρατορία που ήταν υπερδύναμη της εποχής.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια όμως η πληθυσμιακή έκρηξη στην Τουρκία σε συνδυασμό με τον Ερντογάν στην ηγεσία της και η αναβίωση του οθωμανισμού (μαζί με τον ισλαμισμό), όπως και οι τσαμπουκάδες του Ερντογάν σε Αμερικανούς, Ευρωπαίους και Ισραήλ, είναι αυτό που λένε «σήκωσε ψηλά τον αμανέ». Η Τουρκία πρέπει να «κοπεί», να έρθει πάλι στα μέτρα της και… επιτέλους οι Κούρδοι (τώρα τους θυμήθηκαν) να αποκτήσουν πατρίδα. Είναι δυνατόν έθνος 40.000.000 να μην έχει πατρίδα;

Την Τρίτη, λοιπόν, το CNN έδειξε στους Αμερικανούς ποιο είναι το Κουρδιστάν, να αρχίσουν να το συνηθίζουν στον χάρτη…

http://www.tribune.gr/

Σχολιαστε