Ξεπουλάνε (οι προδότες) όσο μια μεζονέτα στην Εκάλη νησιά στο Ιόνιο Πέλαγος και ανοίγουν την όρεξη και για αλλα

ΑΤΟΚΟΣ

Μετα τον Σκορπιό και τη Νήσο Σπάρτη που αγόρασε ο μεγιστάνας Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ στο στόχαστρο ξένων επενδυτών φαίνεται να έχει μπει και η νησίδα «Ατοκος», κοντά στην Ιθάκη. Και δεν είναι η μόνη.
Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, πωλητήριο έχει μπει και στα νησιά «Πεταλάς» το οποίο πωλείται αντί 42 εκατ. ευρώ, στο «Αρκούδι» που πωλείται αντί 17 εκατ. ευρώ, στο «Καρλονήσι» που πωλείται αντί 10 εκατ. ευρώ και στη Μάκρη που πωλείται αντί 7,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα, δε, με τον δήμαρχο Κεφαλλονιάς, Αλέξανδρο Παρίση, ενδιαφέρον για τον «Πεταλά» έχουν δείξει δυο Εμίρηδες, καθώς και ο Εμίρης του Κατάρ.
Επίσης, ο Εμίρης του Κατάρ εμφανίζεται ως πιθανός αγοραστής για τη νησίδα «Οξειά» στην είσοδο του Κορινθιακού από το Ιόνιο αντί 5,6 εκατ. ευρώ, ενώ ένας Έλληνας που διαμένει και δραστηριοποιείται στη Νότια Αφρική φέρεται να αγόρασε, έναντι 2,8 εκατ. ευρώ, το νησάκι «Σοφία» το οποίο βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την «Οξειά».
Ο συνωστισμός πλουσίων σε νησάκια και νησίδες του Ιονίου είναι εύλογος, καθώς η ομορφιά τους είναι μοναδική και το τίμημα που πληρώνουν σήμερα είναι πραγματικά «τιμή ευκαιρίας» και δεν έχει καμία σχέση με ποσά που συζητούνταν σε προηγούμενα χρόνια.
Όταν φτάνει να αγοράζει κανείς σήμερα δικό του νησί με ποσά που πριν μερικά χρόνια έπαιρνε μόνο μεζονέτα στην Εκάλη, είναι αναμενόμενο να συρρέουν μεγιστάνες και εμίρηδες.

Σχολιαστε