Ξεμεινε το Κράτος απο ρευστό.Ολα στο αέρα!!!

xrimaΜε την διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών να περνά -για ακόμη μία φορά- από… χίλια κύμματα, στο προσκήνιο έρχεται και πάλι η «σάρωση» των αποθεματικών με εντολή της κυβέρνησης, για να δημιουργηθεί κλίμα ανησυχίας.

Το νέο… κρούσμα έχει να κάνει με τα αποθεματικά των ταμείων του ΟΑΕΔ. Η κυβέρνηση το ζητά και η απόφαση που συζητά το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ είναι η μεταφορά 100 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό της ΤτΕ.

Αυτά τα χρηματικά ποσά βρίσκονται σε εμπορικές τράπεζες, ούτως ώστε ο οργανισμός να καταβάλει πληρωμές σε δικαιούχους και προμηθευτές.

Οι κινήσεις αυτές της κυβέρνησης, με τις οποίες επαναφέρεται η ΠΝΠ του 2015, που αφορούσε σε μεταφορά αποθεματικών των ταμείων και ΝΠΔΔ σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι η απόδειξη της… «στενότητας» που παρατηρείται στα Ταμεία του κράτους.Χθες, Πέμπτη, είχε έρθει το… πρώτο χτύπημα.

Με επείγον έγγραφο που έστειλε η διεύθυνση οικονομικών του υπουργείου Υγείας στις ΥΠΕ και κοινοποιούσε ταυτόχρονα στην ηγεσία της, ζητούσε από τα δημόσια νοσοκομεία να στείλουν τα ταμειακά τους υπόλοιπα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Την εντολή απέστειλε ο διευθυντής της οικονομικής υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας προς τις αρμόδιες Υγειονομικές Περιφέρειες ώστε να την προωθήσουν σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ… Που ως γνωστόν δεν ξέρουν τι να κάνουν τα πολλά τους χρήματα!

newsit

Σχολιαστε