Νέο χαράτσι Στουρνάρα για έξοδα… κατασκηνώσεων στις επιχειρήσεις

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ! ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ, ΒΡΙΣΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ….ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΛΑΠΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ…..

Στα «κάγκελα» βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες μικροί, μικρομεσαίοι και μεγαλύτεροι επιχειρηματίες, καθώς το ηλεκτρονικό «ραβασάκι», δια χειρός υπουργού Οικονομικών, που λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες, απαιτεί, με το μαχαίρι στο λαιμό, την άμεση καταβολή νέου χαρατσιού, για έξοδα… κατασκηνώσεων.


Το «χαράτσι» αφορά όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις, που απασχολούν υπαλλήλους, ανεξάρτητα από το αν οι υπάλληλοι έχουν ή όχι παιδιά.Όπως διαβάζουν οι επιχειρηματίες στα mail που λαμβάνουν, θα χρειαστεί να πληρώσουν εφάπαξ εισφορά στο ΙΚΑ έως τις 29 Νοεμβρίου, 20 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, χρήματα που προορίζονται για τον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.).
«Βρήκαμε μια αγελάδα και την αρμέγουμε, αλλά πια όσο και να προσπαθούμε να την αρμέξουμε δεν βγάζει τίποτα», σχολιάζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Ρεκλείτης και υπολογίζει: «Δηλαδή εγώ με 13 υπαλλήλους, θα πληρώσω 260 ευρώ!»

Θα τα πάρουν με το «έτσι θέλω»

Το αναπάντεχο έξοδο, με την ασφυκτική προθεσμία πληρωμής, μόλις μιας βδομάδας, συνοδεύεται και από… απειλή κατάσχεσης! Όπως διευκρινίζεται στο έγγραφο του ΙΚΑ, στις περιπτώσεις μη καταβολής της εν λόγω εργοδοτικής εισφοράς, αυτή θα καταλογίζεται και θα εισπράττεται κατά τα ισχύοντα για την είσπραξη των υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εισφορών. Με άλλα λόγια, θα δοθεί εντολή κατασχέσεων από λογαριασμούς.
Στις περιπτώσεις δε εκπρόθεσμης καταβολής, το χαράτσι θα επιβαρύνεται με τα προβλεπόμενα πρόσθετα τέλη (ετήσιο επιτόκιο αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ).
«Αρκεί τα χρήματα να πάνε για τα παιδιά, γιατί σε αντίστοιχες περιπτώσεις, τέτοιες εισφορές εξυπηρετούν άλλες ανάγκες», επισημαίνει ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου), υποστηρίζοντας ότι «η εισφορά που δώσαμε πέρσι, 20 ευρώ το δίμηνο για το ταμείο αλληλεγγύης των άνεργων εμπόρων, τελικά χρησιμοποιήθηκε για να συμπληρωθούν οι συντάξεις».

Σχολιαστε