Μυνημα στη Μέρκελ από Τσίπρα οτι θα έρθει σε ρήξη με όσους θέλουν τη Χώρα υπό κατοχή – Βουβή τελετή παράδοσης στο Μαξίμου

Tsipras kΜε μια κίνηση εξαιρετικά υψηλού πολιτικού συμβολισμού ο Α.Τσίπρας ως πρωθυπουργός έστειλε  το δικό του μήνυμα στην καγκελάριο της Γερμανίας Α.Μέρκελ με επίσκεψη στο τόπο της δολοφονίας των Ελλήνων από τους Γερμανούς στον Β’ΠΠ στο σκοπευτήριο της Καισαριανής όπου κατάθεσε στεφάνι στους εκτελεσθέντες υποδηλώνοντας ότι  οι απαιτήσεις της Ελλάδας προς την Γερμανία ως προς τις γερμανικές αποζημιώσεις και οφειλές κάθε άλλο παρά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του πήγε στο σκοπευτήριο της Καισαριανής  όπου και θα απότισε φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες από την γερμανική κατοχή κατά τον Β’ΠΠ.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δηλωσαν  ότι με την ενέργεια του αυτή ο Πρωθυπουργός της χώρας«επιδιώκει να τιμήσει τις θυσίες του ελληνικού λαού στην αντίσταση αλλά και τα δημοκρατικά ιδεώδη», αλλά πρακτικά στέλνει μήνυμα στο Βερολίνο ότι τίποτα δεν ξεχνιέται και ότι η Γερμανία χρωστά στην Ελλάδα και όχι η Ελλάδα στην Γερμανία. Και χρωστά και ψυχές, όχι μόνο αποζημιώσεις…

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να υπενθυμίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας προς την Γερμανία ως προς τις γερμανικές αποζημιώσεις και οφειλές κάθε άλλο παρά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, αλλά θα αποτελέσουν βασικό άξονα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

BOYBH TΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο Πρωθυπουργός  ανεχώρησε  αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου από την Καισαριανή για το Μέγαρο Μαξίμου ώστε ν αναλάβει τα καθήκοντα του από τον απερχόμενο Αντ.Σαμαρα ο οποίος εξαφανίστηκε και δεν τον περίμενε αυτοπροσώπως.Έτσι, κανείς δεν είδε τον Αλέξη Τσίπρα δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, να ανταλλάσσουν χειραψία μπροστά από την είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, πριν ο πρώην παραδώσει στον νυν και αποχωρήσει. 
Η στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στα σκαλιά του Μαξίμου και δεν ήταν κανείς εκεί για να τον υποδεχτεί ήταν ιδιαίτερα αμήχανη ακόμη και για όσους παρακολουθούσαν όσα γίνονταν από την τηλεόραση.

Η «βουβή» τελετή παράδοσης παραλαβής έγινε χωρίς τους δυο πρωταγωνιστές της. Οι άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται ήδη μέσα στο Μαξίμου, αφού ο διευθυντής του γραφείου του απερχόμενου πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Κώστας Μπούρας παρέδωσε στον διευθυντή του γραφείου του νεοεκλεγέντα πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Σχολιαστε