Μήνυση κατά Γ. Στουρνάρα και Σ. Κεδίκογλου, για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ

Στον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης στη Σχολή Ευελπιδων καταθεσαν σήμερα μήνυση κατά των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Τύπου Σίμου  Κεδίκογλου, για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ  που προβλέπει άμεση εφαρμογή του σήματος της ΕΡΤ, οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης, της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας και της ΕΤΕΡ Δημήτρης Καμαρινόπουλος.

Μήνυση και στη Θεσαλονίκη


Την ποινική δίωξη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου για «τη μη συμμόρφωσή τους στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ» ζητούν με μήνυση που κατέθεσαν 27 δικηγόροι από τη Θεσσαλονίκη.

 Όπως αναφέρεται σχετικά, «δεν συνεμορφώθηκαν με την Προσωρινή Διαταγή του ΣτΕ» και «από τη μη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προσβάλλεται η προσωπικότητα όλων των Ελλήνων και ημών, αφού υποτιμούν την υπόστασή μας ως πολιτών, της δημοκρατίας μας και με παρανομία μας στερούν το αγαθό της ενημέρωσης, μόρφωσης και ψυχαγωγίας».
Για τους λόγους αυτούς, ζητούν να κινηθεί η διαδικασία της ποινικής δίωξης των υπουργών για τα αδικήματα της μη εφαρμογής – εκτέλεσης της προσωρινής διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας και της παράβασης καθήκοντος.

Σχολιαστε