Κερκυραίοι Αυτοδιοικητικοί στη Λίστα που έχει ο Εισαγγελέας για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν εσχες

Τον κατάλογο με τους 75 δημάρχους και περιφερειακούς συμβούλους για τους οποίους έχει επέμβει ο εισαγγελέας για τις δηλώσεις πόθεν έσχες έστειλε ο επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.


Η λίστα περιλαμβάνει όσους δεν έκαναν τη δήλωση πόθεν έσχες αλλα και εκείνους που υπέβαλαν ανακριβείς δηλώσεις. Aπο την Κέρκυρα εμφανίζονται ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Σκούρτης Στην ΠΙΝ και απο το Β βαθμό Αυτοδιοίκησης  , ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης , Κώστας Λέσσης , Βασίλειος Μαγουλάς , Κωνσταντίνος Νίκου και Στέφανος Σαμοήλης.

AΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛ.ΑΥΛΩΝΙΤΗ ΜΕΣΩ facebook

Εχω την ιδιαίτερη τιμη (!!!!!) να αναφέρομαι, μαζι με αλλους δημοτικους συμβουλους, στην λεγόμενη λίστα Νικολουλη ως μη υποβαλών δήλωση περιουσιακης καταστασης. Η υποχρέωση μου αυτη αποορρέει απο την ιδιότητα μου ως μέλος της οικονομικής επιτροπής του Δημου Κερκυρας. Επ αυτου λοιπον απαντώ: 1) Ως πρωην δήμαρχος τους. Δήμου Εσπερίων ΠΑΝΤΟΤΕ υπεβαλα την σχετική δήλωση, ως ωφειλα. 2) Ως απλό μέλος της αντιπολίτευσης της οικονομικής επιτροπης του Δημου Κερκυρας υπεβαλα την δήλωση οικονομικής καταστασης και για τα τρια. Ετη 2011, 2012 και 2013 και όχι μονο υπεβαλα αυτες στον Άρειο Πάγο αλλά αναρτήθηκαν και στην ιστοσελίδα του Δήμου Κερκύρας, οπου μπορει οποιοσδήποτε να εισέλθει και να πληροφορηθεί. Προφανώς η λίστα αύτη δεν είναι επαρκώς ενημερωμένη και το περιεχόμενο της δεν ειναι επαρκώς επικαιροποιημενη.

Πολλά μέλη επιτροπών των δήμων αγνοούσαν οτι υποχρεούνταν προς τούτο και υπέβαλαν την σχετικη δηλωση εκπροθεσμα. Σε αυτή την περίπτωση η πράξη τους αυτη, σύμφωνα με το Ν. 3213/2003 άρθρο 6 παρ. 3 μένει ατιμώρητη. 
Κατα συνεπεια , οσον αφορα εμένα , έχω όχι μονο υπεβαλα τις δηλώσεις περιουσιακης καταστασης άλλα τις γνωστοποιησα και δημοσίως έτσι ώστε οποιοσδήποτε φιλομαθής, περίεργος η κακεντρεχης να έχει αυθεντική ενημέρωση για την επαύξηση η όχι της περιουσίας μου τα χρόνια που είμαι αντιπολίτευση στο Δήμο της Κέρκυρας..
Αυλωνίτης Αλέκος. Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κερκυρας

Σχολιαστε