Καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων καταγγέλει το Ενιαίο σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου μετά που καταγγέλει το ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο   θα ξαναδεχθεί την εταιρεία αυτή στο νέο διαγωνισμό? Ακολουθεί η καταγγελία που εκδόθηκε αρκετές μέρες πριν:

Χρόνια τώρα στο χώρο της υγείας , Ιδιωτικές εργολαβικές εταιρείες λυμαίνονται πολλές υπηρεσίες (καθαριότητα – φύλαξη – εστίαση κλπ) . Στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης πολύ σημαντικοί τομείς , με κυρίαρχο αυτόν της καθαριότητας των νοσοκομείων (που άπτεται άμεσα της δημόσιας υγείας), παραδόθηκαν στις ορέξεις μεγάλων κερδοσκοπικών πολυεθνικών.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει τον καθαρισμό του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας είναι η ISS Facility Services A.E, μια πολυεθνική εταιρία – κολοσσός που έχει τις εργολαβίες πολλών νοσοκομείων, αεροδρομιών, πανεπιστημίων κ.α. Αναρίθμητες είναι οι καταγγελίες εργαζομένων στην ISS για την κατάφορη καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα έχουν καταγγελθεί ακόμα και απειλές (!! ) κατά των εργαζομένων που τόλμησαν να έρθουν αντιμέτωποι με το σύγχρονο δουλεμπόριο..

Η εν λόγω εταιρία παρά τα τεράστια κέρδη που παρουσιάζει ετησίως,έχει καταστρατηγήσει όλες τις υφιστάμενες συλλογικές συμβάσεις. Συγκριτικά με τη σύμβαση που ίσχυε το 2009 όταν ο κατώτερος βασικός μισθός της ανειδίκευτης ήταν 864 ευρώ, ενώ εν έτη 2014 μετά βίας φθάνει τα 460 ευρώ. ..Δε διστάζουν μάλιστα να δηλώνουν τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση, ενώ αυτοί εργάζονται πλήρες ωράριο (!!) , χάνοντας έτσι τα μισά ένσημα , ενώ συνήθης πρακτική αποτελεί η πρόσληψη εργαζομένων δήθεν »εκπαιδευτικά » γι ένα μηνα και μετά η απόλυσή τους!!

Σήμερα στο στόχαστρό της ISS βρέθηκαν δυο καθαρίστριες του Νοσοκομείου της Κέρκυρας . Συγκεκριμένα η μιά από τις δύο εργαζόμενες απολύθηκε γιατί πρωτοστάτησε στην προσπάθεια ανάκλησης απόλυσης συναδέλφου της το Νοέμβρη του 2013 και η δεύτερη, γιατί όπως η ίδια αναφέρει απαίτησε να γίνουν συγκεκριμένα τα καθήκοντα των καθαριστριών. 

Η αναίτια απόλυση των συναδέλφων και η τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβληθεί σε όλους τους εργαζόμενους έρχεται σε συνέχεια των συνδικαλιστικών διώξεων μελών του Σωματείου μας , για τους οποίους εκκρεμεί η ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας. Η εικόνα των μισθών πείνας , των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και της εργοδοτικής ασυδοσίας που βιώνουν οι συνάδελφοι στον τομέα του καθαρισμού , είναι η ζοφερή πραγματικότητα που επιφυλάσσει το Υπουργείο υγείας για το σύνολο των υγειονομικών λειτουργών. 

Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας με κάθε τρόπο στους συναδέλφους και απαιτούμε :

Άμεση ανάκληση των απολύσεων.

Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία

Δημόσια, δωρεάν υγεία για όλο τον λαό


ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Σχολιαστε