Κίνδυνος κατάρρευσης της Ευρώπης

eokΣε ένα εκτενές δημοσίευμα τους, σήμερα η marketoracle της Μ. Βρετανίας με φόντο εικόνα από παλαιότερα επεισόδια στην Αθήνα, δίνει τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, χωρών της Ευρώπης, όπου σύμφωνα με αυτήν, ουσιαστικά οδηγούν στην πλήρη οικονομική και νομισματική κατάρρευση της Ευρώπης.

Είναι σημαντικό να δούμε τα βασικά σημεία του άρθρου, στα οποία φυσικά η χώρα μας κατέχει πρωτεύουσα θέση.

ΓΑΛΛΙΑ:

Η προειδοποίηση του επικεφαλής της επιτυχημένης βρετανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων John Lewis, ότι «Η Γαλλία βρίσκεται σε τέτοια απελπιστική κατάσταση που τίποτε δεν λειτουργεί και οι επενδυτές πρέπει να αποσύρουν γρήγορα από εκεί τα χρήματά τους» είναι μόνο μια πολύ μικρή περιγραφή του τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης και της Ευρώπης.

ΙΤΑΛΙΑ:

Οι προοπτικές για το μέλλον δεν είναι καθόλου ρόδινες αφού η Ιταλία εισήλθε σε μια νέα ύφεση κατά το δεύτερο τρίμηνο και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να μειώσει τις προβλέψεις ανάπτυξης της χώρας. Ο υπουργός Οικονομικών Pier Carlo Padoan δήλωσε χθες 2014 το ΑΕΠ έχει δει συρρίκνωση 0,3%, σε σύγκριση με την πρόβλεψη του Απριλίου.

ΕΚΤ :

Ο Mario Draghi θέλει τώρα να αρχίσει να αγοράζει Ελληνικά και Κυπριακά junk δάνεια, απλώς και μόνο επειδή αυτό είναι το μόνο που έχει απομείνει για να πουλήσει. Αυτό είναι το πού βρισκόμαστε σήμερα. Γυρίζουμε στην εποχή όπου το χαρτί τουαλέτας είναι το μόνο πράγμα που αντιπροσωπεύει κάποια αξία.

ΕΛΛΑΔΑ:

Τρεις στους πέντε Έλληνες, δλδ 6,3 εκατομμύρια άνθρωποι, ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας ή κάτω από την απειλή της φτώχειας το 2013, λόγω της υλικής στέρησης και ανεργίας σημειώνει η ετήσια έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη. Χρησιμοποιώντας δεδομένα για τα εισοδήματα των νοικοκυριών και τις συνθήκες διαβίωσης, συνέταξε την έκθεση με τίτλο «Πολιτικές ελάχιστου εισοδήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα: Μια συγκριτική ανάλυση» – όπου εκεί διαπίστωσε ότι «περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται κάτω από το όριο της σχετικής φτώχειας, το οποίο ορίζεται σε 60% του μέσου εισοδήματος των νοικοκυριών. », και πρόσθεσε ότι «επιπλέον 3,8 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν την απειλή της φτώχειας, λόγω της υλικής στέρησης και ανεργίας».

Κατά την άποψη της marketoracle όλα αυτά συντιστούν ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό μείγμα που μοιραία θα οδηγήσει τουλάχιστον σε κοινωνικές συγκρούσεις.

Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

http://enimerosifylis.blogspot.gr/2014/10/blog-post_57.html

Σχολιαστε