Θα χρεοκωπήσουμε μόλις παραδώσουμε με το κούρεμα το πετρέλαιο και τον ορυκτό μας πλούτο ?

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε σήμερα μέσω του διευθυντή επιχειρήσεων Ευρώπης Edward Parker ότι η χρεωκοπία για την Ελλάδα είναι αναπόφευκτη εξαιτίας του μη διαχωρίσιμου εξωτερικού της χρέους, αν και αυτή είναι πιθανό να γίνει συντεταγμένα.
«Πρόκειται να συμβεί», τονίζει ο Parker «Η Ελλάδα είναι αφερέγγυα και για αυτό το λόγο θα χρεωκοπήσει. Με αυτή την έννοια το γεγονός αυτό δεν πρόκειται να αποτελέσει έκπληξη για κανένα», συμπλήρωσε το στέλεχος της Fitch. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ακόμη και αν πετύχει η συμφωνία για την εθελοντική επιδιόρθωση του ελληνικού χρέους, αυτό θα θεωρηθεί ως χρεωκοπία. «Έχουμε πει εδώ και καιρό ότι δεν θεωρούμε πως το PSI είναι ο τρόπος για να προχωρήσουμε και αν αυτό γίνει εμείς θα το θεωρήσουμε ως χρεωκοπία. Είναι ξεκάθαρα μια τέτοια περίπτωση, όσο και αν προσπαθούν να το παρουσιάσουν αλλιώς». Τέλος ο Parker σημείωσε πως η χειρότερη εκδοχή από όλες θα είναι μια άτακτη χρεωκοπία.
«Αυτό θα μπορούσε να είναι για εμάς μια καθαρά ζημιογόνα κατάσταση, αλλά μια που δεν θα έπρεπε να περιμένουμε να συμβεί καθώς εάν σκεφτόμασταν λογικά θα θεωρούσαμε ότι τόσο οι Έλληνες πολιτικοί όσο και αυτοί της Ευρώπης δε θα άφηναν να συμβεί κάτι τέτοιο».
ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΩΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΗ ΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ PSI ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΡΕΟΚΩΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ?

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΟΥΔΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΝΕΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ , ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΕΥΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ…

Σχολιαστε