Η Τροχαία Κέρκυρας και οι Σερίφηκες αποστολές.Ξηλώνουν πινακίδες σε ποδηλατόδρομο παράνομα και γεμίζουν τα ταμεία του Δήμου Κερκυρας

Από τον Οκτώβρη  η Τροχαία Κέρκυρας κατόπιν αιτημάτος του Δήμου Κέρκυρας άρχισε να βεβαιώνει πράξεις παράβασης και προστίμου σε όσους παρκάρουν σε ποδηλατόδομο ο οποίος δεν έχει παραδοθεί.Ο Νόμος 2696/1999 άρθρο 52 είναι σαφής ότι πρέπει να έχει περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και να έχει εγκριθεί απο την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η απόφαση αυτή που θα αναφέρει λεπτομερώς το δίκτυο τους περιορισμούς  για να μπορεί η Τροχαία να επιβάλει πράξεις παραβάσεων.
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τέτοια απόφαση του Δήμου Κέρκυρας δια της οποίας να εγκρίνεται μελέτη του έργου αυτού ,να καθορίζεται το δίκτυο επακριβώς ούτε έχει ψηφιστεί να επιβάλλονται περιορισμοί σταθμεύσεως επί του οδοστρώματος των ποδηλατόδρομων. Συνεπώς όλες οι κλήσεις που έχουν επιδοθεί η αφαίρεση πινακίδων είναι άκυρες και τα ποσά που που έχουν πληρωθεί πρέπει να επιστραφούν οι δε ενέργειες της Τροχαίας είναι παράνομες.

Διοικητής της Τροχαίας αυτό το διάστημα είναι οκ Σκολαρίκης που έχει γίνει η προέκταση του Ταμείου του Δήμου ΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ με παράνομες κλήσεις από τους πολίτες χρήματα που αποδίδονται στο Ταμείο του Δήμου.Επισης ο εκβιασμός του πολίτη γίνεται πιο επιτακτικός οταν ξηλώνουν τις πινακίδες οπου για να επιστραφούν αναγκάζεται ο Δημότης να πληρώσει αμεσα τα μισα χρήματα στο Ταμείο του Δήμου και να τρέχει στο Γραφείο του κ.Σκολαρίκη.
Το θέμα ειχε βγεί πριν 15 ήμερες στο Ράδιο Κέρκυρα και στον Χρόνη Προσαλέντη.Μάλιστα ο Ενιαίος Επαγγελματικός Φορέας έχει καταθέσει σχετικό έγγραφο στην Τροχαία και την Αστυνομική διεύθυνση.Προσωρινά δόθηκε εντολή να σταματήσουν να γράφουν τους πολίτες και να ξηλώνονται οι πινακίδες τους.
Ομως φαίνεται ότι ο κ Σκουλαρίκης δεν του άρεσε και με προτροπές του Αντιδημάρχου κ. Πανταζή και αλλων απο το Δήμο ξανάρχισε το ξήλωμα ακόμη και χθές το απόγευμα έξω απο το Δημοτικό Θεατρο σε μια εκδηλωση δεν αφησε ουτε μια σε οσους είχαν παρκάρει στο ποδηλατόδρομο.Οπως δήλωσε σήμερα το πρωί στο Ράδιο Κέρκυρα ο πρόεδρος του Συλλόγου Πόρτα Ρεμούντα κ.Κασίμης Σπύρος ο Διοικητής της Τροχαίας κ Σκολαρίκης το πέρασε τη πόλη  Φαρ-Ουεστ και εφαρμόζει Σερίφικες αποστολές.μέρες Χριστουγιενιάτικες και κατήγγειλε την πράξη αυτη αναφέροντας οτι θα παρασταθού οι κάτοικοι στον Εισαγγελέα.Μετά την εκπομπή ο κ.Σκολαρίκης ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ στους «παρανομούντες» αλλά το θέμα δεν τελειώνει εδώ.
Ο Ενιαίος φορέας παρέστη σήμερα στην Εισαγγελία της Κέρκυρας και κατέθεσε αναφορά για τον «Σερίφη» Διοικητή της Τροχαίας ο οποίος ψάχνει γαλόνια  και προαγωγή πατώντας τους συμπολίτες μας χωρίς οίκτο και παρά το Νόμο. Φαίνεται οτι έχει άγνοια Νόμου.Δεν το ξέρει το Νόμο 2696 του 99 αρθρο 52 και πιπιλίζει ότι γράφει με το Ρ40 για να δικαιολογήσει ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ σε βάρος των πολιτών.

1 comment

  1. Serifis o magkas nomizei oti einai alla tora me tis anafores stin eisaggelia kai sto yp.dimosias taksis na doyme pote proagetai sto far Ouest?

    Απάντηση

Σχολιαστε