ΗΠΑ πρός ΙΡΑΝ.Θα σας χτυπήσουμε αν κλείσετε τα στενά..

Ο Λίον Πανέτα (Αμερικανός υπουργός Άμυνας) προειδοποιεί την Τεχεράνη εναντίον κάθε προσπάθειας να διαταράξει τη ναυτιλία στον Κόλπο…
Οι ΗΠΑ θα θεωρήσουν άμεσα υπεύθυνη την Τεχεράνη στην περίπτωση κάθε εγχειρήματος να διακοπεί η ναυτιλιακή δραστηριότητα των πλοίων στην πετρελαιοπαραγωγική περιοχή του Κόλπου και είναι ικανές να κατατροπώσουν κάθε ιρανική προσπάθεια να σταματήσει το θαλάσσιο εμπόριο, προειδοποίησε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα.
«Οι Ιρανοί θα πρέπει να κατανοήσουν πως οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα θα τους θεωρήσουν άμεσα υπευθύνους για κάθε διακοπή ναυτιλιακής δραστηριότητας στην περιοχή αυτή από το Ιράν, ή από τα υποκατάστατά του στο πεδίο αυτό», τόνισε ο Πανέτα σε συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο. «Οι ΗΠΑ είναι πληρέστατα προετοιμασμένες για παν ενδεχόμενο εδώ», πρόσθεσε.

«Έχουμε επενδύσει σε κάθε δυνατότητα που εξασφαλίζει ότι κάθε ιρανική προσπάθεια να σταματήσει η ναυτιλία στον Κόλπο είναι κάτι το οποίο θα μπορέσουμε να κατατροπώσουμε, εάν εκείνοι αποφασίσουν να κάνουν κάτι σχετικό», δήλωσε ο Πανέτα.

Σχολιαστε