Ε.Ε –Τοκογλύφοι .Εάν δεν εφαρμόσει ο Σαμαράς μας, όσα συμφωνήσαμε, θα τον γ@μ@@@@@@με.

Απίστευτη  Ανακοίνωση-παρέμβαση  έβγαλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παραίτηση του άνθρωπου τους γγ. δημοσίων εσόδων της Ελλάδος Χάρη Θεοχάρη. Προσβλέπει σε μια διαφανή εκλογή και συνέχεια των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών. Συμπεριφέρονται ωσαν να είμαστε σε πλήρη κατοχή. 

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε υπόψη της την παραίτηση του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων της Ελλάδος, Χάρη Θεοχάρη. Από τον ορισμό του γ.γ. δημοσίων εσόδων τον Φεβρουάριο 2013, ως επικεφαλής μιας ημιαυτόνομης διοίκησης, εντός του υπουργείου οικονομικών, ο κ. Θεοχάρης διαδραμάτισε ρόλο κλειδί στον εκσυγχρονισμό και στην ψηφιοποίηση της φορολογικής διοίκησης, αυξάνοντας τα ποσοστά συλλογής εσόδων και εφαρμόζοντας βασικές νέες φορολογικές μεταρρυθμίσεις για τη συλλογή εσόδων και τους φόρους περιουσίας. Η διοίκηση εσόδων διαδραματίζει ρόλο κλειδί στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και η εξέλιξη αυτή είναι αιτία βαθιάς ανησυχίας.


Είναι ουσιώδους σημασίας να διασφαλίσει η κυβέρνηση την πλήρη συνέχεια στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν προγραμματιστεί ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της διοίκησης, η καταπολέμηση της απάτης και της φοροδιαφυγής και η διασφάλιση αυξανόμενων δημοσίων εσόδων ….για να μην της γαμήσουμε καμία …….   Όπως έχει δηλώσει ο αντιπρόεδρος Ρεν, επανειλημμένα κατά το παρελθόν, αυτό δεν είναι μόνο στοιχείο οικονομικής αποτελεσματικότητας, αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης. Ως εκ τούτου σε συνεργασία με τους εταίρους μας στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για μια πιο αυτόνομη διοίκηση εσόδων, όπως επίσης και για τις δεσμεύσεις με στόχο να θεσπιστούν αυστηρές διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες για τον ορισμό ανώτατων διοικητών στην ελληνική δημόσια διοίκηση. Προσβλέπουμε σε μια αυστηρή, διαφανή και αξιοκρατική διαδικασία για τον ορισμό του διαδόχου του κ. Θεοχάρη, προκειμένου να διασφαλιστούν υψηλά πρότυπα ακεραιότητας και διαφάνειας.»

Σχόλιο: Η απομάκρυνση Θεοχάρη προκάλεσε εκνευρισμό καθώς η Γ.Γ. Εσόδων θεωρείται κομβικής σημασίας και με τις αντιδράσεις της Κομισιόν φάνηκε ολοκάθαρα ότι οι δανειστές στέλνουν μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θέλουν να αλλάξει το παραμικρό στην φορολογία και την εισοδηματική πολιτική.

Σχολιαστε