Εντονα καιρικά φαινόμενα απο σήμερα στο Ιόνιο και τη Κέρκυρα

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας η Δυτική Ελλάδα και κυρίως στα Επτάνησα – Χαμηλότερης έντασης και κλίμακας τα καιρικά φαινόμενα στη Στερεά Ελλάδα….Εντυπωσιακή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες σήμερα (Πέμπτη) και από τα ΒΔ. Αιτία της διαφαινόμενης αλλαγής ειναι η δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού στην περιοχή της Ιταλίας με αργή κίνηση προς τη χώρα μας.

Πρόκειται για το πρώτο σύστημα που θα μας επισκεφτεί και αναμένεται να είναι αξιόλογο και σε ένταση και σε διάρκεια. Το συγκεκριμένο σύστημα φαίνεται ικανό να προκαλέσει ακραία καιρικά φαινόμενα μιας και οι επιφανειακές θερμοκρασίες της θάλασσας αυτή την περίοδο είναι υψηλές και οι ψυχρότερες αέριες μάζες που μεταφέρει θα συναντηθούν με τις προϋπάρχουσες θερμές.

Οι παράκτιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και το Ιόνιο θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, όπου αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως πολύ ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, ριπαίους ανέμους και πιθανόν από ανεμοστρόβιλους.

Ίσως και να δούμε πρωτόγνωρα σε ένταση καιρικά φαινόμενα οπότε οι κάτοικοι αυτών των περιοχών και οι αρχές καλό θα ήταν να λάβουν εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.
Τα έντονα αυτά φαινόμενα θα διαρκέσουν από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι περίπου το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει προοδευτική βελτίωση. Από το μεσημέρι του Σαββάτου η κακοκαιρία θα μεταφερθεί στην Μακεδονία, Θράκη, κεντρικό και βόρειο Αιγαίο και στα βορειότερα τμήματα των Κυκλάδων, αλλά εκεί τα φαινόμενα θα είναι ηπιότερα σε σχέση με τη Δυτική Ελλάδα ωστόσο κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Σχολιαστε