Εισαγγελέας Μασσαλίας: «O συγκυβερνήτης εσκεμμένα έριξε το αεροπλάνο στις Αλπεις»

pilotos

Αυτός είναι ο 28χρονος πιλότος που έριξε το Airbus στις Άλπεις

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗ…

O εισαγγελέας της Μασσαλίας εδωσε σήμερα  live συνέντευξη και παραδέχεται ότι ο συγκυβερνήτης έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο. 
«O συγκυβερνήτης ανέπνεε κανονικά και δεν είπε ούτε μία λέξη πριν τη συντριβή. Ο συγκυβερνήτης του Airbus 320, ο 28χρονος Andreas Lubitz  ήταν εκείνος που έμεινε μέσα στο κόκπιτ. O συγκυβερνήτης εσκεμμένα επέλεξε να οδηγήσει σε κάθοδο το αεροπλάνο. Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή ακούγονταν κραυγές επιβατών».
Iδού τι είπε ακριβώς ο εισαγγελέας
«- Οι συνομιλίες στην αρχή είναι κανονικές και κάποιες στιγμές είναι χαρούμενες. Δεν έχουμε ακούσει κάτι που δεν ήταν φυσιολογικό.

– Ο πιλότος ζητά από τον συγκυβερνήτη να πάρει τα ηνία της πτήσης και ακούγεται ταυτόχρονα ο θόρυβος ενός καθίσματος που πάει προς τα πίσω. Η πόρτα ανοίγει

– Ο πιλότος πήγε να ικανοποιήσει την ανάγκη του

– Ο συγκυβερνήτης παρέμεινε στο εσωτερικό του πιλοτηρίου

– Ο πιλότος επιστρέφει και χτυπάει την πόρτα ζητώντας πρόσβαση στο εσωτερικό. Δεν ακούγεται καμία απάντηση. Ο συγκυβερνήτης δεν ξαναμιλάει. Ακούγεται ο ήχος της αναπνοής του

– Στη συνέχεια ακούμε τον πύργο ελέγχου της Μασσαλίας που ζητά επικοινωνία με πιλοτήριο αλλά δεν υπάρχει απόκριση

– Ελεγκτές ζητούν τότε να ενεργοποιηθεί η επείγουσα διαδικασία βοήθειας, ωστε αυτό το αεροσκάφος να έχει προτεραιότητα σε σχέση με άλλα και ζήτησαν μαλιστα τη βοήθεια και άλλων αεροσκαφών προκειμένου να ανακτηθεί η επικοινωνία με το αεροσκάφος

– Ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε προκειμένου να δείξει στο πλήρωμα ότι βρίσκεται πολυ κοντά στο έδαφος και εκείνη την ώρα ακούμε τα χτυπήματα στην πόρτα να γίνονται πολύ πιο δυνατά

– Πριν την οριστική πρόσκουση ακούμε εναν θόρυβο που ειναι σαν μία πρωτη πρόσκρουση στο έδαφος πριν τελικά το αεροσκάφος συντριβεί στο βουνό

– Δεν υπήρξε κανένα σήμα κινδυνου που να εκπέμφθηκε από το πιλοτήριο και καμία απάντηση στο πλήθος των εκκλήσεων που έγιναν από τους ελεγτες εναέριας κυκλοφορίας

– Αυτό έγινε στις 12.30 ωρα Γαλλιας και συμφωνα με τα μέχρι στιγμης στοιχεία, η ερμηνεια των επικεφαλης των ερευνων είναι ότι ο συγκυβερνητης αρνήθηκε να ανοιξει την πόρτα της καμπίνας και εσκεμμένα ενεργοποίησε τον κουμπί που οδηγεί στην απώλεια ύψους

– O συγκυβερνήτης εσκεμμένα επέλεξε να οδηγήσει σε κάθοδο το αεροπλάνο

– O συγκυβερνήτης ανέπνεε κανονικά και δεν είπε ούτε μία λέξη πριν τη συντριβή

– Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή ακούγονταν κραυγές επιβατών

– Είναι πολύ νωρίς ακόμη, πρέπει να εξετάσουμε τη συμπεριφορά του συγκυβερνήτη και όπως όλα δείχνουν ανέπνεε κανονικά και δεν είπε ούτε μία λέξη».

Σε δραματικές αποκαλύψεις προχώρησε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας για τη συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις που στοίχισε τη ζωή σε 150 άτομα.

Ο συγκυβερνήτης φαίνεται να έριξε εσκεμμένα το αεροπλάνο, είπε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας Μπράις Ρόμπιν, επιβεβαιώνοντας ότι ο κυβερνήτης βρισκόταν εκτός πιλοτηρίου τη στιγμή της συντριβής.

Σύμφωνα με τον γάλλο εισαγγελέα, πριν την οριστική συντριβή ακούγεται ο ήχος μιας πρώτης πρόσκρουσης σε κάποιο βράχο των γαλλικών Άλπεων.

«Δεν υπήρξε κανένα σήμα κινδύνου που να εκπέμφθηκε από το αεροπλάνο και καμία έκκληση για βοήθεια» λέει ο εισαγγελέας. Ερμηνεύοντας τα στοιχεία, ο εισαγγελέας λέει ότι πιστεύει πως ο συγκυβερνήτης αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα και πάτησε εσκεμμένα το κουμπί για να χάσει ύψος το αεροσκάφος.

Φαίνεται ότι οι επιβάτες του αεροπλάνου αντιλήφθηκαν τι γινόταν την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με τον Ρόμπιν, ακούγονται κραυγές από την άτρακτο, ελάχιστες στιγμές πριν από την πρόσκρουση του αεροπλάνου στο έδαφος. «Ο θάνατος ήταν ξαφνικός και άμεσος» είπε.

Ερωτηθείς εάν πρόκειται για αυτοκτονία του πιλότου, ο γάλλος εισαγγελέας είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί κάτι τέτοιο, αλλά τόνισε ότι πρόκειται για ένα εύλογο ερώτημα. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια» είπε ο Ρόμπιν, λέγοντας ότι τις επόμενες ώρες η έρευνα θα επικεντρωθεί στον συγκυβερνήτη.

Πληροφορίες αναφέρον ότι ο κυβερνήτης είχε πάνω από δέκα χρόνια εμπειρία, αλλά ο συγκυβερνήτης είχε 630 ώρες πτήσης και εργαζόταν από το 2013.

Το ερώτημα είναι το γιατί προέβη σε τέτοια ενέργεια ο άνθρωπος αυτός. Μήπως κρύβεται από πίσω κάποια πράξη τρομοκρατικής υφής; Ουδέποτε αντιλήφθηκαν οι συνάδελφοί του ότι ήταν τέτοιος χαρακτήρας.
defncenet

Σχολιαστε