Είμαι πολιτικός κρατούμενος γιατί αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε στην πίτα της διαφθοράς

Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής αρνούμενος κάθε κατηγορία τόσο για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση όσο και για την παράνομη οπλοκατοχή. Ο κ. Γερμενής υποστήριξε ότι είναι πολιτικός κρατούμενος και ότι η Χρυσή Αυγή τιμωρείται από το σύστημα επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει στην πίτα της διαφθοράς.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι το μόνο για το οποίο κατηγορείται είναι πως γνώριζε τι θα έπρατταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής και δεν τα κατήγγειλε χαρακτηρίζοντας την κατηγορία ως αδιανόητη. «Είστε εσείς υπεύθυνοι για όσα πράττουν οι ψηφοφόροι σας;» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές. Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα ο κ. Γερμενής απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι με το βίντεο Μπαλτάκου η Χρυσή Αυγή πέταξε το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ να βγει με δέκα μονάδες μπροστά αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα. «Δεν θέλετε να γίνετε κυβέρνηση;» είπε χαρακτηριστικά. 
 Όσον αφορά στην κατηγορία περί παραβίασης του νόμου περί όπλων ο κ. Γερμενής είπε ότι τα κυνηγετικά φυσίγγια τα είχε για να κυνηγάει τσίχλες, ενώ τα 175 φυσίγγια πυροβόλου όπλου τα είχε νόμιμα . Tι είπε ο κ. Γερμενής; στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου: «Κοιμάστε ήσυχος κ. Αθανασίου; Δεν έχετε τύψεις για τόσες οικογένειες που έχετε καταστρέψει. Κάποια στιγμή που είχαμε βρεθεί στο ΥΠΕΣ και μιλάγαμε για βρεφονηπιακούς και ιθαγένεια και τότε είχες πει: Ευριπίδη τούτος εδώ είναι καλό παιδί και έξυπνος. Πρέπει να τον κάνουμε δικό μας. Τι άλλαξε μετά κ. Αθανασίου; Τι άλλαξε όταν πήρατε Υπουργείο; Τι άλλαξε το καλό παιδί το κλείσατε φυλακή;»

Σχολιαστε