Δεν εφθασε το 90% το psi….

Επειδή προφανώς το 21% των ανέργων γνωρίζουν… Αγγλικά, ο κ. Βενιζέλος στις 8 το πρωί ακριβώς έδωσε την ανακοίνωση για το κούρεμα, όχι στα Ελληνικά αλλά στην Αγγλική γλώσσα. Ίσως επειδή πλέον υπαγόμαστε στο Αγγλικό δίκαιο.

Στην ουσία, το κούρεμα έκλεισε στο 85,5% Τα 177 δισ. ευρώ ομόλογα που κουρεύτηκαν ανήκουν στο Ελληνικό δίκαιο, δηλαδή ποσοστό 85,8% και το 69% ανήκει σε ξένο δίκαιο. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg δόθηκε παράταση έως τις 23 Μαρτίου για τη συμμετοχή ομολογιούχων άλλου δικαίου.

Η πρώτη αντίδραση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ήταν…..θετική, με την Κριστίν Λαγκάρντ να δηλώσει ότι “ο πραγματικός κίνδυνος μιας κρίσης, μιας σοβαρής κρίσης, προς το παρόν αποφεύχθηκε”. Άγνωστη παραμένει για την ώρα η αντίδραση του IIF. “Περιμένουμε τις ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης”, δήλωσε πηγή του Ινστιτούτου. Με τον Τσάρλς Νταλάρα να βρίσκεται εν πτήσει, η οποία ανακοίνωση θα έρθει αφού προσγειωθεί ο επικεφαλής του IIF.


Στις 12 Μαρτίου, θα γίνει η ανταλλαγή των ομολόγων σε ελληνικό δίκαιο και στις 20 Μαρτίου, αφού προηγηθεί συνεδρίαση του Eurogroup για το τυπικό «πράσινο φως» στο νέο δάνειο των 130 δισ., θα μπουν στα ελληνικά ταμεία και τα πρώτα χρήματα.

 Σε άπταιστα Ελληνικά ο κ. Βενιζέλος μίλησε για ιστορική νίκη της χώρας, για πρωτόγνωρο παγκόσμιο φαινόμενα και για τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Κάποιος θα πρέπει να θυμίσει πάντως στο κ. υπουργό ότι «υπάρχει και η πραγματική οικονομία ηλίθιοι». Την ίδια ημέρα που ολοκληρώνονταν η «ιστορική» νίκη δίνονταν τα στοιχεία για την ανεργία, όπου τα μισά ελληνόπουλα δεν έχουν δουλειά.

Επίσης, τα μισά καταστήματα στο κέντρο έχουν βάλει λουκέτο. Αυτή είναι η πραγματική οικονομία και κατάσταση κ. βενιζέλε. Εντάξει σώσατε τις τράπεζες. Τα ταμεία και τον κόσμο πώς θα τους σώσετε;

Το χρονοδιάγραμμα για το PSI και το νέο δάνειο

Παρασκευή 9 Μαρτίου, στις 8.00 ώρα Ελλάδος η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το PSI.

Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 15.00 ώρα Ελλάδος η τηλεδιάσκεψη Eurogroup. Θα αποφασιστεί αν θα ενεργοποιηθούν τα CAC’s.

Δευτέρα 12 Μαρτίου, θα γίνει η ανταλλαγή των ομολόγων σε ελληνικό Δίκαιο. Την ίδια μέρα υπάρχει και η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup για το Μάρτιο.

Τετάρτη14 Μαρτίου, σε συνεδρίαση του Euroworking Group κλειδώνει το νέο πρόγραμμα των 130 δισ. ευρώ και οριστικοποιείται το πρόγραμμα των εκταμιεύσεων.

Πέμπτη 15 Μαρτίου η συνεδρίαση του Δ.Σ του ΔΝΤ για τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα.

Τρίτη 20 Μαρτίου έρχονται τα πρώτα λεφτά. Το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να καλύψει ένα μέρος των λήξεων του ομολόγου των 14,5 δισ. ευρώ- που θα έχει στο μεταξύ κουρευτεί- το οποίο βρίσκεται στα «χέρια» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Υπολογίζεται σε 4,6 δισ. ευρώ. Παράλληλα αναμένονται 40 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Τετάρτη 11 Απριλίου γίνεται η ανταλλαγή των ομολόγων υπό ξένο Δίκαιο Αρχές Απριλίου έρχεται και η πρώτη μεγάλη δόση του νέου πακέτου βοήθειας.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ PSI ΣΤΟ 85,5% ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΩ ΤΟΥ 90% ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ  ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙ….ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ…

Σχολιαστε