Δεν είχε να αγοράσει το φάρμακο του 30 ευρώ και έπαθε εμφραγμα.Υπομονή να γυρίσει ο Σαμαράς από τη Κίνα κ.α σε 50 ημέρες!!!!

Άτυχος άνδρας από την Πάτρα διέκοψε την φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε εξαιτίας χρόνιου προβλήματος που είχε λόγω της οικονομικής δυσκολίας με αποτέλεσμα να υποστεί οξύ έμφραγμα και να κινδυνεύει η ζωή του. «Η συμμετοχή του ασθενούς σε μηνιαία βάση για την προμήθεια των φαρμάκων ήταν 30 ευρώ. 

Ποσό που δεν μπορούσε να διαθέσει. Έτσι διέκοψε τα φάρμακά του και μετά από 3 ημέρες μας ήρθε με οξύ έμφραγμα», επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο καθηγητής και διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του ΠΓΝΠ Δημήτρης Αλεξόπουλος.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του ΕΟΠΥΥ και της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην υγεία με τον υπουργό Υγείας Α. Λυκουρέντζο και την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία να εκφράζουν την ικανοποίηση τους για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα (πολλά είναι αυτά που γίνονται και κανείς δεν τα μαθαίνει) δημοσιεύτηκε σε διεθνές περιοδικό.

Σχολιαστε