Δελτίο τύπου της Ελεύθερης Κέρκυρας για την συγκέντρωση στον Ορφέα

Ο κόσμος θέλει να κόψει τις αλυσίδες του.Ελεύθερη Κέρκυρα μόνο με Χρόνη Προσαλέντη END και Σώρρα

Πραγματοποιήθηκε στις 19/03/14 η παρουσίαση του Χρηματοδοτικού Προγράμματος των 13 Δις για τον Δήμο της Κέρκυρας από τον συνδυασμό Ελεύθερη Κέρκυρα παρουσία 350-400 Δημοτών. Στην πρώτη του τοποθέτηση ο Επικεφαλής του συνδυασμού Δημοσιογράφος Χρόνης Προσαλέντης αναφέρθηκε στη Δημιουργία της κίνησης διότι ο Δήμος Κέρκυρας παρ ότι ενημερώθηκε να συζητήσει γι αυτή τη χορηγία των 13 δις από τις 10 Ιανουαρίου δεν προχώρησε σε συνεδρίαση. 

Ακόμη και μετά την αποστολή εξωδίκου που υπογράφουν 105 Δημότες (στις 25 /02/) δεν το έπραξε. Ανέφερε ότι και ολόκληρη η Αντιπολίτευση δεν ρώτησε για ποιο λόγο δεν συζητήθηκε ένα τέτοιο θέμα αφήνοντας τους Δημότες στην τύχη τους. Όταν έχεις τη δυνατότητα να ξεχρεώσεις τις οφειλές των Δημοτών από δάνεια σε Τράπεζες και τις οφειλές στο Δημόσιο και από την επόμενη μέρα να ξεκινήσουν κοινωνικά και αναπτυξιακά έργα και δεν το κάνεις για να εφαρμόζονται οι μνημονιακές εντολές…Αυτό συνιστά προδοσία και γενοκτονία
Ο ενεργός πολίτης Χρήστος Μπαλαντίνας ανέπτυξε την περίπτωση των 600 δις δολ. που κατατέθηκαν στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ο Γιάννης Καλογερόπουλος ανέλυσε το πρόγραμμα χρηματοδότησης για τον Δήμο Κέρκυρας.Δηλαδή  πως έρχονται τα χρήματα με την εγγύηση του Αρτέμη Σωρρα σε λογαριασμό του Δήμου , πως χρηματοδοτούνται έργα Κοινωνικά και Αναπτυξιακά.
Στην ουσία μιλάμε για άτοκο δάνειο με τις μελέτες που κατέθεσε ο Οργανισμός E.N.D  και ο Δήμος Κέρκυρας θα μπορεί να  ζητά  έργα που θέλει να κατασκευάσει μαζί με το ανάλογο ποσό που θα το λαμβάνει ως χορηγία. Επιπλέον από τα κέρδη που θα έχουν τα ανταποδοτικά έργα θα λαμβάνει Ο Δήμος Κέρκυρας  το 98% αυτών και το 2% θα επιστρέφει στη Παγκόσμια Τράπεζα.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης  και την ανθρωπιστική βοήθεια με την μορφή πληρωμής των χρεών του Δήμου και των Δημοτών. Δάνεια από Τράπεζες και χρέη προς Εφορία,ΤΕΒΕ,ΙΚΑ κ.α θα πληρώνονται από το Δήμο.

Κέρκυρα 20 Μαρτίου Eκ του Γραφείου Τύπου


350 με 400 Δημότες  έδωσαν παρουσία στην Παρουσίαση του χρηματοδοτικού προγράμματος των 13 δις για τον Δήμο Κέρκυρας

Δυο πρώην Αντιδήμαρχοι και δυο πρώην Δήμαρχοι ήταν παρόντες στην Εκδήλωση.

Εδώ ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δημοσιογράφος Χρ.Προσαλέντης με τους καλεσμένους του Χρ.Μπαλαντίνα απο αριστερά και Γιαν.Καλογερόπουλο εκ δεξιών στην ανάλυση του προγράμματος και με την παρουσίαση αποδείξεων μεσω προτζέκτορα στο πανί του Κινηματογράφου Ορφέα.

Σχολιαστε