“ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ” είστε μόνον βρε …“ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ”

Φίλοι συνέλληνες, δυστυχώς είμαστε λαός που δεν ξέρουμε τι μας γίνεται, είμαστε μόνο οι αιώνια καθυστερημένοι, οι άνθρωποι της τελευταίας στιγμής και για τα πανηγύρια δηλαδή, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Και όταν ακόμη πρέπει ΛΙΓΟ να χαρούμε, ακόμη και εκεί δεν τηρούμε ένα μέτρο, και γινόμαστε ΠΑΛΙ ρεντίκολο σε όλο τον κόσμο, όπως έγινε με την περίπτωση της Εθνικής με τα πανηγύρια μας ενώ πεινάμε και ψάχνουμε τροφή στα σκουπίδια!!. 

Ξεφτιλιστήκαμε πάλι και δις, σαν Εθνική ποδοσφαίρου και σαν λαός! Διασυρθήκαμε στο α΄ ματς με μηδέν απόδοση που ανάγκασε τον Σάντος να πει ότι “μερικοί ποδοσφαιριστές δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι   …παίζουν σε μουντιάλ”, στο δεύτερο είχαμε πάλι τα χάλια μας και κρατήσαμε το 0 με τα χίλια ζόρια και στο τρίτο πήραμε μια πέτσινη νίκη ακριβώς στο τελευταίο δευτερόλεπτο με ένα πέναλτυ-φάντασμα και με μια απόδοση “εξαιρετική μεν” αλλά ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ (ΓΕΝΙΚΩΣ ΧΑΛΙΑ…) ΑΠΟΔΟΣΗΣ, που την πανηγυρίσαμε ως λαός τόσο έξαλλα και υστερικά, σαν να κατακτήσαμε το Μουντιάλ (!)και ενώ όταν πήγαμε Βραζιλία όλοι οι αρμόδιοι μας λέγανε εδώ, ότι είμασταν σε σχετικά εύκολο όμιλο όπου θα μπορούσε η Εθνική ποδοσφαίρου μας να περάσει πολύ πιο εύκολα!

Κάναμε τρέλλες, αργήσαμε πάλι να ξυπνήσουμε και φτάσαμε να πανηγυρίζουμε ΣΑΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ ΤΡΕΛΛΟΙ, κάτι που ήταν δεδομένο από την αρχή ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολύ πιο εύκολα και, βεβαίως, νωρίτερα, ήδη από το α΄ ματς. Το ίδιο συνέβη και στην οικονομία μας. Θα μπορούσαμε τα ίδια μέτρα που παίρνουν σήμερα υπό την απειλή της σπάθης της τρόικας να τα πάρουμε ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, δηλαδή και οι κωλοπολιτικοί και να τα δεχθεί ο κωλολαός μας, πολύ νωρίτερα, έτσι ώστε να παρθούν πολύ πιο ήπια μέτρα και με σταδιακό τρόπο, ώστε να ΜΗΝ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΟΝΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ που μας έχουν τρελλάνει ομαδικά και ατομικά.

Πανηγυρίζαμε προχτές με το “εθνικό” κλωτσοσκούφι μας, ενώ γύρω μας υπάρχει ένας ευρύτερος και συνεχόμενος κλοιός πολιτικοοικονομικών διεργασιών που γίνονται εν αγνοία μας και εναντίον μας, που κλείνει ασφυκτικά όλους τους τελευταίους εναπομείναντες βρόγχους της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης και της αναπνοής μας: Aνεργία, πείνα, ατομική και κοινωνική εξαθλίωση, καμμιά προοπτική διεξόδου, αυτοκτονίες, μετανάστευση Ελλήνων και εργατικού δυναμικού, διαρκής ξένη λαθρομετανάστευση, ανεξέλεγκτο έγκλημα, σκέτη κατάθλιψη.

Εν ολίγοις, είμαστε λαός ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ και ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ -πάθη πολιτικά, ποδοσφαιρικά κλπ!- γι’ αυτό κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι, εντός και εκτός συνόρων, μας χορεύουν σαν γυφτιάρικες αρκούδες με αλυσίδες και με παρδαλές δαντελένιες φουφούδες πάνω στην κεφάλα τους.

Η “δημοκρατία” λειτουργεί α-λα-καρτ, όλοι οι θεσμοί υπολειτουργούν και πάσχουν, άλλοι -εκτός από τους Ελληνες!- επιλέγουν ποιοι βουλευτές θα μπορούν να ψηφίζουν στη Βουλή (και τι θα ψηφίζουν!) και ποιοι όχι, ποιοι θα στέλνονται από την… τύποις ανεξάρτητη-κρατικά όμως ποικιλοτρόπως χειραγωγήσιμη και, πάντως, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ Δικαιοσύνη στις φυλακές και ποιοι θα αφήνονται ελεύθεροι (βλ. επιχειρηματίες, μεγαλοτραπεζίτες, εφοπλιστικά και διαπλεκόμενα πολιτικά λαμόγια, έγχρωμοι μιξοβάρβαροι κλπ), ενώ ο Στρατός, η διοικούσα Εκκλησία του Ιερώνυμου και η Αστυνομία του φαλάκρα περί άλλων τυρβάζουν, πέραν και έξω της αποστολής τους, με πολιτικές φυσικά άνωθεν εντολές!

Και όμως εμείς χορεύουμε τρελλά στους δρόμους! Εξαιρετικά λυπηρό το θέαμα, λοιπόν, των ξέφρενων πανηγυριών και των λαϊκών ακροτήτων σε όλες τις πόλεις της χώρας, που θυμίζει ανάλογα φαινόμενα που βλέπουμε σε μειξοβάρβαρες φυλές και μας υποβιβάζει σε λαούς υποσαχάριων αφρικανικών χωρών και απολίτιστων λαών, που ενώ η χώρα τους διαλύεται από εμφύλιους υποκινούμενους πολέμους και από ωμές εξωτερικές παρεμβάσεις, οι μισοί πανηγυρίζουν για την εθνική ποδοσφαίρου τους και οι άλλοι μισοί για την ομάδα τους που κατέκτησε κάποιο πρωτάθλημα πλακωνόμενοι και ανταλλάσσοντες κλωτσομπουνίδια με τους άλλους της άλλης ομάδας, βλ. Αργεντινή κλπ….

Λυπάμαι, αλλά ήταν ευκαιρία προχτές να δείξουμε σε όλους του λαούς το ήθος μας και τον ανώτερο πολιτισμό των Ελλήνων, με το ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Αν έπρεπε να βγούμε είναι, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ εναντίον όλων αυτών των αλητών “της συμπολίτευσης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (του Αξελ)” που εμπαίζουν το λαό και τον κρατούν καλά χειροδεμένο με τα μνημόνια και τα -δήθεν!- αντιμνημόνια που του υπόσχονται (ενώ θα κάνουν τα ίδια και χειρότερα σε βάρος του έθνους!).

Ας παίρναμε τουλάχιστον παράδειγμα από τους πολλούς φτωχούς Βραζιλιάνους που ενώ η χώρα τους διοργανώνει το Μουντιάλ έχουν ξεχυθεί εβδομάδες τώρα συνέχεια στους δρόμους, δεν πατάνε στο γήπεδο και διαμαρτύρονται, ενεργά και δυναμικά, εναντίον της πουλημένης κυβέρνησής τους, που τους ταϊζει ψίχουλα και τους έχει στη ζητιανιά, ενώ δαπανά δισεκατομμύρια για κατασκευή κλωτσογηπέδων (!) και για ένα αμφίβολης σημασίας διαφημιστικό υπερθέαμα (κλωτσοσκουφιού διαρκείας 20 μόνο ημερών!), που στο τέλος όταν κλείσει η αυλαία ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟ ΛΑΟ!

Όπως έγινε και για μας, με τους πολυδιαφημισμένους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τα πάρτι δισεκατομμυυρίου εξόδων της Αγγελοπούλου, ένα καλά στημένο οικονομικό παρτάκι για λίγους “ισχυρούς”, που το πληρώνουμε με τόκους ακόμη και σήμερα, με το αίμα μας, την πείνα μας και με τις μαζικές αυτοκτονίες των Ελλήνων(!), ενώ όποιος Ελληνας τα προέβλεπε και τα έλεγε αυτά ΚΑΙ ΤΟΤΕ θεωρούνταν από το σημιτοκαραμανλικό συρφετό και τα μιντιακά παπαγαλάκια τους ως …. ανθέλληνας, “κρετίνος” και περίπου “εθνικός μειοδότης”!

Τα ίδια όμως Παντελάκη μου και σήμερα με το…. μουντιάλ! Το πάθημα δεν έγινε μάθημα για τους νεοέλληνες νέους και τους χαζούς.

Σε συγχαίρω λοιπόν για το άρθρο σου αυτό, κύριε Χίο. Προτείνω δε, αν νικήσουμε την Κόστα Ρίκα, ουδείς Ελληνας να βγει στους δρόμους και ΑΝ το κάνει να το κάνει με μαύρες σημαίες ή κτυπώντας στους δρόμους τις άδειες κατσαρόλες του, διαμαρτυρόμενος ΜΟΝΟ εναντίον των πολιτικών αλητών και για τα μέτρα τους. Αλλά και για τα χάλια της Πατρίδας και της Δημοκρατίας (τους) στα οποία τον έχουν οδηγήσει…

Μόνο για αυτό αξίζει να βγαίνει κανείς μαζικά στους ελληνικούς δρόμους και πεζοδρόμια!!!!

Αυτά και-ποσώς δεν με ενδιαφέρουν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί ορισμένων άνοων που τυχόν θα ακολουθήσουν αυτό το σχόλιό μου.  Δυστυχώς η “δημοκρατία” και οι επιλογές της ΜΑΖΑΣ δεν ήταν το πολίτευμα όπου κυβερνούσαν μόνον οι άριστοι, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα – κι ο νοών νοείτω….

Νίκος Ν.

Σχολιαστε