Γερμανούς Εφοριακούς για ελέγχους ετοιμάζει η Τροικα


Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΡΟΙΚΑ

 Το ΔΝΤ σχεδιάζει να επιστρατεύσει Γερμανούς συνταξιούχους εφοριακούς προκειμένου να οικοδομηθεί ένα λειτουργικό φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα, αναφέρει η εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche. «Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να οικοδομήσει ένα λειτουργικό χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θέλει να κινητοποιήσει και Γερμανούς συνταξιούχους», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας που μεταδίδει η Deutsche Welle.


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να δημιουργήσει μια «εσωτερική δεξαμενή ειδικών», αναζητά Γερμανούς εμπειρογνώμονες με μακροχρόνια εμπειρία στο πεδίο της φορολογίας».

«Ήδη από τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους περίπου 170 εμπειρογνώμονες επί των φορολογικών από γερμανικές οικονομικές υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να ενισχύσουν τις ελληνικές φορολογικές αρχές.

Κατά τον υφυπουργό Οικονομικών Χάρτμουτ Κόσικ ωστόσο, μόλις επτά Γερμανοί δημόσιοι υπάλληλοι χρησιμοποιήθηκαν στην Αθήνα.

Σε διήμερα ή τριήμερα workshops εκπαίδευσαν Έλληνες υπαλλήλους στα πεδία της εφαρμογής, του εξωτερικού ελέγχου αλλά και του τρόπου αντιμετώπισης των μεγάλων επιχειρήσεων και των πλουσίων πολιτών».

Σχολιαστε