Β.Πούτιν: «Προσέξτε αγύρτες του πλανήτη, αν θέλετε πόλεμο θα τον έχετε. Θας κάνω στάχτη σε χρόνο μηδέν δεν φοβάμαι κανέναν σήμερα…» (2 video)

poutin7Την αναγκαιότητα διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ και των Σύρων ανταρτών, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μια ημέρα μετά τη συνάντηση με τον Σύριο πρόεδρο.

Ο Πούτιν διαμήνυσε ότι τα εσωτερικά πολιτικά προβλήματα της Συρίας αποτελούν μια από τις αιτίες της συριακής κρίσης, η κλιμάκωση της οποίας δεν οφείλεται μόνο στους ισλαμιστές μαχητές.

Όπως εξήγησε, η μεταβίβαση της εξουσίας στη Συρία θα πρέπει να γίνει υπό διεθνή εποπτεία και το μέλλον των πολιτικών διαδικασιών στη χώρα θα πρέπει να αποφασιστεί από τον συριακό λαό.

«Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η κυβέρνηση θα σχηματιστεί με βάση διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες. Σαφώς κάνουμε λόγο για διεθνή εποπτεία των διαδικασιών, ανάμεσα τους και της διεξαγωγής εκλογών. Αλλά αυτή η εποπτεία θα πρέπει να είναι αντικειμενική» πρόσθεσε ο Πούτιν, απορίπτοντας τη λύση του διαμελισμού της Συρίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατήγγειλε τέλος, ότι οι ΗΠΑ στοχεύουν στην ανατροπή του Άσαντ, ενώ αντίθετα, η Ρωσία αποβλέπει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Σχολιαστε