Αρχίζουν συσσίτια στα σχολεία!!!!! Στην επαρχία εν καιρώ λέει η Υφ.Φωτοτυπίας!!

Είναι αλήθεια. Ζούμε εποχές κατοχής, που οι γονείς μας περιγράφουν με λύπη. Ποιος το περίμενε; Η υφυπουργός Παιδείας-Παραπαιδείας-Φωτοτυπίας   Εύη Χριστοφιλοπούλου το ανακοίνωσε…

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει πιλοτικά η διάθεση μικρογευμάτων σε 18 σχολεία της Αθήνας, που βρίσκονται σε λαϊκές και υποβαθμισμένες περιοχές (Ταύρο, Εξάρχεια, Μενίδι, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πλατεία Βάθης, Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο Αυλώνα).
Στις περιοχές αυτές παρουσιάστηκαν τα περισσότερα κρούσματα ασιτίας μικρών παιδιών οικογενειών που έχασαν δουλειές και εισοδήματα και δεν μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους ούτε μια φέτα ψωμί με τυρί.
Το γεύμα θα περιλαμβάνει γάλα, μπισκότα δημητριακών και φρούτα. Η διάθεση θα γίνεται μέσω κουπονιού που θα δίνεται στους μαθητές και θα το «εξαργυρώνουν» στα κυλικεία, λαμβάνοντας τρόφιμα.
To ιδιο πρόβλημα εχουμε και στην Κέρκυρα.Εδω οπως εγινε γνωστό απο το συνδικαλιστικό οργανο της εκπαίδευσης Κέρκυρας κάνουν προσπάθειες αυτόνομα για λύση του προβλήματος ενω στην υπόθεση ενεπλάκη και η Περιφέρεια Ιονιων Νήσων.Ο Περιφερειάρχης κ.σπύρου μετα την ενημέρωση που ειχε ψάχνει κονδύλι για να καλύψει την σίτιση των παιδιών του νησιού μας …Και που ειστε ακομα τι θα περάσουμε!!!!

Σχολιαστε