Αντίστροφη μέτρηση για το κτύπημα στη Συρία

Οι δραματικές ώρες για τη στρατιωτική επέμβαση της Δύσης στη Συρία δείχνουν να κυλούν αντίστροφα. 


Στις 21.00 το βράδυ, ώρα Ελλάδος, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζόν Κέρι, θα παρουσιάσει στοιχεία-σοκ (!!!) που, σύμφωνα με τα ξένα ΜΜΕ, «αποδεικνύουν ότι το καθεστώς Άσαντ έκανε χρήση χημικών όπλων», σηματοδοτώντας σαφώς την έναρξη των επιχειρήσεων, οι οποίες θα είναι περιορισμένης κλίμακας. 


Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι της Δαμασκού είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και εκκενώνουν τα στρατιωτικά κτήρια, καθώς οι ένστολοι έχουν συγκεντρωθεί σε προκαθορισμένα σημεία άμυνας, 


Η συριακή πρωτεύουσα με ένα μέρος του πληθυσμού να ελπίζει σε κάποια απροσδιόριστη απελευθέρωση και άλλο ένα να έχει συσπειρωθεί ακόμη περισσότερο γύρω από την κυβέρνηση Άσαντ, ζει υπό τον τρόμο του αγνώστου που παραμονεύει πίσω από κάθε λεπτό. 


Με τις αποφάσεις τους αναμφισβήτητα ειλημμένες, ΗΠΑ και Γαλλία δείχνουν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα που ήθελαν τη Βρετανία μακριά από κάθε συμμετοχή στην επέμβαση.


Όλα τα βλέμματα στραμμένα στον Κέρι


Η κυβέρνηση Ομπάμα εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει, παρά τις αμφιβολίες που εκφράζονται από το Κογκρέσο αλλά και την αμερικανική κοινή γνώμη, στην στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.


Στο ίδιο κλίμα και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Monde» πως «η επίθεση με χημικά όπλα στη Δαμασκό δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη». 


«Όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται στο τραπέζι. Η Γαλλία έχει την ικανότητα να επιβάλει κυρώσεις με τα κατάλληλα μέσα και είναι έτοιμη να το κάνει και θα διαμορφώσει τη θέση της σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους της» τονίζει ο πρόεδρος της Γαλλίας προσθέτοντας ότι θα έχει σήμερα «διεξοδική» συνομιλία για το θέμα με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.


Περιμένουν το χτύπημα της Δύσης


Έρημη πόλη εμφανίζει τη Δαμασκό το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Washington Post». Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι έχουν πάρει ρεπό από τη δουλειά τους ή ενώθηκαν με τους χιλιάδες άλλους που έφυγαν για τον γειτονικό Λίβανο. Πολλοί κάτοικοι που διαμένουν κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις εγκαταλείπουν τα σπίτια τους καθώς φοβούνται ότι οι αεροπορικές επιθέσεις δεν θα βρουν τους στόχους τους.Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι εκκενώσεις των στρατιωτικών κτιρίων δείχνουν ότι η συριακή κυβέρνηση προετοιμάζεται για το στρατιωτικό χτύπημα. «Μία ανακοίνωση που κυκλοφορεί σε φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες καλεί τους ανθρώπους να κατασκηνώσουν σε σημεία που αποτελούν πιθανούς στόχους, λειτουργώντας ως «ανθρώπινη ασπίδα»». 


Χαμός στο διαδίκτυο για το μήνυμα του Χαφέζ Άσαντ:


«Ελάτε να μας πολεμήσετε και θα σας νικήσουμε». Αυτό είναι το μήνυμα που αναρτήθηκε στον προσωπικό λογαριασμό του 11χρονου γιου του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.


Ο Χαφέζ Άσαντ προκαλεί τη Δύση, με το μήνυμά του να έχει ήδη αρχίσει να κάνει το γύρο του διαδικτύου. 


«Θέλω τόσο πολύ να επιτεθούν» γράφει σύμφωνα με τη New York Post, ενώ επιτίθεται στα αμερικανικά στρατεύματα. «12 ώρες περιμέναμε. 48 ώρες είπαν, περιμέναμε. Μπορεί να έχουν τον καλύτερο στρατό στον κόσμο, καλύτερα αεροπλάνα, πλοία, τανκς από τα δικά μας. Αλλά στρατιώτες; Κανείς δεν έχει στρατιώτες σαν της Συρίας».

ζούγκλα

Σχολιαστε