Αναπάντητη προκληση των Τουρκων.Περικύκλωσαν το Αγαθονήσι με πολεμικά πλοία και ο Καμένος έπαιζε μπαγλαμα!!!

Agathonisi-780x411Μείζον επεισόδιο εκτυλίχθηκε σήμερα στο Αιγαίο. Δύο τουρκικά πλοία παραβίασαν τα  χωρικά ύδατα του Αγαθονησίου και πλησίασαν τις ακτές του νησιού προχωρώντας σε προσομοίωση απόβασης!

Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή ελληνικά πολεμικά πλοία μια πυραυλάκατος, μια κανονιοφόρος και ένα παράκτιο περιπολικό τα οποία και εκδίωξαν τα τουρκικά.

Σήμερα κατά τις μεσημβρινές ώρες, δύο πυραυλάκατοι του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην τουρκική άσκηση με την επωνυμία «ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ» (“DENIZ KURDU”), προσέγγισαν τις ανατολικές και βόρειες ακτές της ν. Αγαθονησίου, όπου και παρέμειναν στην θαλάσσια περιοχή επί περίπου είκοσι λεπτά, παραβιάζοντας κατά την κίνηση τους τα ελληνικά χωρικά ύδατα (ΕΧΥ).

Από ελληνικής πλευράς, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή, περιπολούσε παράκτιο περιπολικό του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο και παρακολουθούσε συνεχώς την κίνηση των τουρκικών σκαφών.

Παράλληλα μία πυραυλάκατος και μία κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, που ευρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή, έπλευσαν άμεσα στην περιοχή του Αγαθονησίου.

Με την είσοδο των τουρκικών σκαφών στα ΕΧΥ αναλήφθηκαν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες ειδοποίησης απομάκρυνσης τους.

Τα τουρκικά σκάφη, ακολούθως, απομακρύνθηκαν δυτικά και νότια.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή των τουρκικών προκλήσεων….

Αυτή ήταν και η απάντηση του Ρ.Τ.Ερντογάν στον Α.Τσίπρα…

ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ AMAZONIOS:Με μια ΒΛΑΚΩΔΗ ανακοινωση που εξεδωσε το Υπουργειο Εξωτερικών οτι δυναμεις στην Τουρκία  δεν θελουν καλες σχεσεις με την χωρα μας απάντησε η Χωρα μας.

ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΞΥΣΤΕ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΑΣ…..Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΣΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΕΣΠΙΣΕΙ ΚΑΘΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΕΠΑΙΖΕ ΤΟ ΜΠΑΓΛΑΜΑ ΤΟΥ!!!!ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ….

Σχολιαστε