Ακυβέρνητο πλοίο με 450 μετανάστες πλησιάζει τις ακτές της Ιταλίας

ititΈνα εμπορικό πλοίο το οποίο μεταφέρει τουλάχιστον 450 μετανάστες κι έχει εγκαταλειφθεί από το πλήρωμά του πλησιάζει τις ακτές της Ιταλίας, ανακοίνωσε το ιταλικό Λιμενικό Σώμα.

Οι 450 μετανάστες «επιβαίνουν σε ένα εμπορικό πλοίο, το οποίο δεν έχει πλήρωμα και το οποίο πλησιάζει στις ακτές της Απουλίας», στη νότια Ιταλία, ανέφερε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το ιταλικό Λιμενικό Σώμα.

Πριν από δύο ημέρες είχε υπάρξει ένα παρόμοιο σενάριο, με φορτηγό πλοίο το οποίο μετέφερε 760 μετανάστες.

Την Τρίτη το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό πήρε τον έλεγχο φορτηγού πλοίου που μετέφερε πάνω από 760 παράτυπους μετανάστες και το οποίο κατευθυνόταν επίσης στις ακτές της Απουλίας. Εάν δεν επενέβαινε το ιταλικό ΠΝ, εκτίμησε το Λιμενικό Σώμα, το πλοίο θα είχε πέσει στα βράχια και θα είχε ναυαγήσει.

Το Blue Sky M, ένα φορτηγό πλοίο υπό σημαία Μολδαβίας, έφθασε στις 03:30 (τοπική ώρα· 04:30 ώρα Ελλάδας) προχθές Τετάρτη στην Καλλίπολη, στη νοτιοανατολική Ιταλία, όπου οι ιταλικές αρχές υποδέχθηκαν τους εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες, ανάμεσά τους και περίπου 40 παιδιά. Ο ιταλικός Ερυθρός Σταυρός είχε ανακοινώσει αργότερα εκείνη την ημέρα ότι τέσσερις μετανάστες βρέθηκαν νεκροί πάνω στο πλοίο.

enikos

Σχολιαστε