Αιματοκύλισμα αναμένεται τη Κύπρο

Σύμφωνα με  πληροφορίες  μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες που διατηρούν τους εταιρικούς λογαριασμούς τους στις κυπριακές τράπεζες αρνούνται να συμμετάσχουν στο κούρεμα και πιέζουν με κάθε τρόπο να εξαιρεθούν. Το ίδιο και οι Ρώσοι αλλά και οι ξένοι ολιγάρχες ανάμεσά τους, Γερμανοί, Άγγλοι, Αμερικανοί, Ισραηλινοί, Βρετανοί και φυσικά οι Ρώσοι. 

Οι πιέσεις φτάνουν στα όρια του εκβιασμού με αποδέκτη το γραφείο του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου αλλά και τους προθαλάμους των γραφείων του Αναστασιάδη και του Σαρρρή.

Μάλιστα κάποιοι από τους επιχειρηματίες απειλούν να ανατινάξουν την κυβέρνηση Αναστασιάδη. Τα πράγματα στην Κύπρο είναι πολύ ρευστά και είναι πολύ πιθανό η κυπριακή κυβέρνηση να μην μπορέσει τελικά να εισπράξει το ποσό που επιδιώκει από το κούρεμα των καταθέσεων πάνω από 100.000 ευρώ και να πέσει σαν ακρίδα στις καταθέσεις των ανυπεράσπιστων και «αμώνυμων» πολιτών που είναι κάτω από τις 100.000 για να συγκεντρωθεί το ποσό.

Στην κόψη του ξυραφιού το νησί με τους ολιγάρχες μεγαλοκαταθέτες να πιέζουν παρασκηνιακά να εξαιρεθούν από το κούρεμα!Στο μεταξύ πριν λίγο το πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι μεγάλες καταθέσεις -πάνω από 100.000-έκαναν φτερά τις τελευταίες μέρες με διάφορα προσχήματα. Από την αρχή γράφαμε ότι θα την πληρώσουν οι μικροκαταθέτες!

Πληροφορίες απο την Κύπρο αναφέρουν ότι σχεδόν όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ στέλνουν τους κορυφαίους ρεπόρτερς και φωτογράφους στο νησί γιατί περιμένουν αιματοκύλισμα. Αιτία η φυγάδευση των μεγαλοκαταθετών που τινάζει στον άερα την απόφαση του Eurogroup  και βάζει στο μάτι του κυκλώνα τους ανυπεράσπιστους καταθέτες με ποσά έως 100.000 ευρώ στα οποία θα ξεσπάσουν τελικά σαν ακρίδες οι Τροικανοί!

Μιλάμε για εθνικό έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη!

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ

Με την επίκληση της αγοράς φαρμάκων και καυσίμων, αλλά και με άλλες μεθόδους, καταθέτες των Λαϊκή Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου μπόρεσαν να προχωρήσουν τις προηγούμενες ημέρες σε αναλήψεις καταθέσεων.  Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα τουReuters τις τελευταίες ημέρες αν και οι κυπριακές τράπεζες είναι κλειστές, πολλά κεφάλαια έχουν φύγει από τη χώρα.

«Ενώ οι Κύπριοι πολίτες περίμεναν στις ουρές για να τραβήξουν από τα ΑΤΜ ό,τι επέτρεπαν οι αρχές, άλλοι καταθέτες χρησιμοποιούσαν σειρά τεχνικών για να αποκτήσουν πρόσβαση στα χρήματά τους» σχολιάζει το Reuters. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα σε επιχειρήσεις δόθηκε πρόσβαση σε τραπεζικές καταθέσεις ώστε να αποφύγουν τη χρεοκοπία, ενώ δόθηκαν εγκρίσεις φως για μεταφορές κεφαλαίων για «ανθρωπιστικούς σκοπούς» όπως για αγορά φαρμάκων και καυσίμων.

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως οι δύο μεγάλες τράπεζες που βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων, η Λαϊκή και η Τράπεζα Κύπρου, έχουν υποκαταστήματα στο Λονδίνο που όλες αυτές τις ημέρες ήταν ανοιχτά, χωρίς περιορισμούς στις αναλήψεις. Επίσης, η ρωσικήUniastrum Bank, που ανήκει κατά 80% στην Τράπεζα Κύπρου, ήταν ανοιχτή όλες αυτές τις ημέρες χωρίς περιορισμούς στις αναλήψεις κεφαλαίων.

«Οι ευρωπαϊκές αρχές συνειδητοποίησαν ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ζήτησε περισσότερα χαρτονομίσματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από ότι χρειαζόταν για να καλυφθούν οι αναλήψεις που είχαν αναφερθεί στη Φρανκφούρτη. Το ποσό που ανέφεραν οι Κύπριοι σε καθημερινή βάση ήταν πολύ μικρότερο από την πραγματικότητα», αναφέρει το Reuters.

Το πρακτορείο υπογραμμίζει πως ουδείς γνωρίζει το πραγματικό ύψος των κεφαλαίων που έχουν ήδη φύγει από την Κύπρο. 

κουρδιστό πορτοκάλι

Σχολιαστε