Αθίγγανοι επιτέθηκαν σε Αστυνομικούς σε ελεγχο.Τραυματιστηκαν και απο τις δυο πλευρές

Επιχείρηση σε σπίτια στον καταυλισμό των Αθιγγάνων στον Άγιο Ιωάννη επιχείρησε το απόγευμα, περίπου στις 6, κλιμάκιο έρευνας της αστυνομίας. Η αντίσταση των ΡΟΜΑ έφερε τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αστυνομίας, “παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθούν έρευνες σε σπίτια, συλληφθέντων ημεδαπών Ρομά σε καταυλισμό στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη στην Κέρκυρα. Η επιχειρούμενη έρευνα ήταν απότοκος ανεύρεσης κλοπιμαίων σε όχημα που επέβαιναν οι τρεις συλληφθέντες ημεδαποί Ρομά.”.
Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, κατά την είσοδο τους στον καταυλισμό, “ομάδα είκοσι περίπου Ρομά, επιτέθηκε απρόκλητα εναντίων τους με πέτρες, ξύλα, σιδερόβεργες και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι ένας Αξιωματικός και ελαφρά ένας Αρχιφύλακας. Στη συνέχεια, δύο αστυνομικοί από το κλιμάκιο στην προσπάθεια τους να αμυνθούν, υπέρ των ιδίων, των άλλων αστυνομικών και του εισαγγελικού λειτουργού που ήταν παρόντας, πυροβόλησαν εκφοβιστικά στον αέρα.”.
Συγχρόνως, προκλήθηκαν ζημιές σε ένα περιπολικό και μια μοτοσικλέτα της ΕΛΑΣ, από τις επιθέσεις των αθιγγάνων.
Σε εξέλιξη έρευνα
Όπως τόνιζει στην ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ, “από την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τεσσάρων ημεδαπών Ρομά, από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς, οι οποίοι αναζητούνται στα όρια του αυτοφώρου. Σε βάρος των τεσσάρων αναγνωρισθέντων ημεδαπών Ρομά, αλλά και των υπολοίπων των οποίων τα στοιχεία ερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για αντίσταση, απειλή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.
Κλοπιμαία χιλιάδων ευρώ!
Από την έρευνα που διεξάγει η ΥΑ Κέρκυρας προέκυψε ότι τα κλοπιμαία που ανευρέθηκαν στην κατοχή των τριών συλληφθέντων ημεδαπών Ρομά, αποτελούν μέρος αντικειμένων συνολικής αξίας 47.000 ευρώ τα οποία αφαιρέθηκαν από τουριστική επιχείρηση στον Βάτο Κέρκυρας το τελευταίο διήμερο.
Στο Νοσοκομείο οι τραυματίες αστυνομικοί, τραυματίστηκαν και αθίγγανοι;
Οι αστυνομικοί, που τραυματίστηκαν, διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, άλλες που κάνουν λόγο για τραυματισμό στο κεφάλι ενός αθιγγάνου, και άλλες μιλούν για συνολικά τρεις τραυματίες ΡΟΜΑ.

Σχολιαστε