«Έτοιμες» συγκρούσεις σε Αιγαίο, Συρία και Κορέα

Του Δημοσιογράφου Χρόνη Προσαλέντη
Το σχέδιο (ΑΤΖΕΝΤΑ 21) συνεχίζεται κανονικά με πρώτο στόχο την Ελλάδα.Αρπαγή του ορυκτού μας πλούτου με τα φτιαγμένα χρέη  και μείωση του μισθού της σύνταξης με αυξήσεις φόρων .Ο κόσμος που δεν ξέρει το σχέδιο τα έχει χαμένα.Βλέπει ότι δεν τα βγάζει πέρα και κινδυνεύει να χάσει ακόμη και το σπίτι του.Κι όμως αντί τα μέσα παραπληροφόρησης να προετοιμάζουν το κόσμο να επιβιώσει από το πόλεμο που έρχεται του παρουσιάζει τη «μανέστρα» με τη πρόοδο που κάνει ο λαός απέναντι στους δανειστές και το θέατρο των υπαλλήλων – προδοτών της ξεφτιλοσυγκυβέρνησης.

Τη στιγμή που σας γράφω αυτές τις γραμμές  το τουρκικό ερευνητικό «Πίρι Ρέις» βρίσκεται στη Χίο και έχει ξεκινήσει σεισμολογικές έρευνες.Η Άγκυρα θέλει τη συναδιαχείριση του Αιγαίου και την συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων εντός της ελληνικής ΑΟΖ και για να προωθήσει τις αξιώσεις είναι έτοιμη για κατάληψη νησιών του Αιγαίου.


Το σκηνικό Παγκόσμιου πολέμου ενισχύεται από  την απόφαση Γαλλίας και Βρετανίας να προμηθεύσουν με βαρύ οπλισμό του ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία.Σήμερα ανακοινώθηκε γενική επιστράτευση όλων των κλάσεων από την συριακή κυβέρνηση.Ακαριαία ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov δήλωσε σχετικά ότι «Εάν Βρετανία και Γαλλία προχωρήσουν στον εξοπλισμό των ανταρτών αυτό θα σημαίνει την παραβίαση του διεθνούς νόμου»

πως αναφέρει η εφημερίδα Pakistan Observer οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα στους αντάρτες της Συρίας, τα οποία συνίστανται σε στοιχεία πυροβολικού, τεθωρακισμένα οχήματα και άλλα οπλικά συστήματα, όπλα τα οποία προέρχονται από το Αφγανιστάν που χρησιμοποιούσαν οι αμερικανικές δυνάμεις εκεί. Η Ρωσία δεν έμεινε μονο σε ανακοίνωση και έστειλε τρία ρωσικά αποβατικά τα οποία έδεσαν στο λιμάνι της Βυρηττού σήμερα όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός al-Mayadeen, μεταφέροντας εκατοντάδες πεζοναύτες. Eπίσης στην περιοχή περιπολούν ρωσικές φρεγάτες, και αντιτορπιλικά.Είναι η πρώτη σαφής απάντηση της Μόσχας στην απόφαση ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας να σπάσουν το εμπάργκο όπλων και να εφοδιάσουν με βαρύ οπλισμό τους ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία.

Μέ το δάκτυλο στη σκανδάλη ειναι και η Βόρεια Κορέα η οποία προετοιμάζεται για τη σύγκρουσής της με τη Νότια Κορέα αλλά και τις ΗΠΑ. Το κλίμα μεταξύ των κρατών της κορεατικής Χερσονήσου είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο ύστερα και από την πρόσφατη ακύρωση της εκεχειρίας από το καθεστώς της  Pyongyang η οποία ίσχυε από το 1953.Παράλληλα η  Βόρεια Κορέα είναι ένα από τα κράτη που διαθέτει πυρηνικά όπλα αλλά κι τεχνολογία βαλλιστικών πυραύλων, έχοντας θέσει τουλάχιστον ένα δορυφόρο σε τροχιά.

Όλα τα παραπάνω μυρίζουν μπαρούτι παντού. Επιστρέφοντας στη Χώρα μας η Τουρκία νοιώθει αδικημένη από το μοίρασμα των θαλασσίων οικοπέδων και θα χτυπήσει. Περιμένει πτώση της συγκυβέρνησης η οποία έρχεται ολοταχώς από το κλίμα οργής με τα μέτρα λιτότητας .Σας έχουμε ενημερώσει και με άλλα δημοσιεύματα για προετοιμασία ανωμαλίας αλλα και επιβίωσης. Όλα θα ξεκινήσουν ξαφνικά ενώ τα  βοθροκάναλα θα σας κοιμίζουν…

1 comment

 1. To defencnet ανέβασε πριν λίγο θερμό επεισόδιο στο κόλπο…!!!!Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στον Κόλπο με πρωταγωνιστές ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Predator και μαχητικά τύπου F-4C Phantom της ιρανικής Αεροπορίας (IRIAF) τα οποία αποπειράθηκαν να το καταρρίψουν.

  Συγκεκριμένα το συμβάν σημειώθηκε ενώ το Predator πετούσε στον εναέριο χώρο πάνω από διεθνή ύδατα όταν την εμφάνιση του έκανε σχηματισμός μαχητικών Phantom τα οποία το καταδίωξαν προκειμένου να καταφέρουν να βρεθούν σε παραμέτρους βολής

  Στην περιοχή έσπευσαν όπως έγινε γνωστό αμερικανικά μαχητικά που εγκλώβισαν τα ιρανικά μαχητικά.

  Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ «δύο μαχητικά F-18E Super Hornet του αμερικανικού Ναυτικού επενέβησαν και εκτόξευσαν προειδοποιητικά πυραύλους αέρος-αέρος με αποτέλεσμα το ιρανικό F-4C που παρέμεινε για να καταδιώξει το UAV, να διακόψει την εμπλοκή και να αποχωρήσει από την περιοχή!

  Στο μεταξύ σε άλλο περιστατικό που έγινε σήμερα γνωστό, πτήση αναγνωριστικού αεροσκάφους U-2 της αμερικανικής Αεροπορίας, το οποίο πετούσε στον εναέριο χώρο του Ιράκ – πιθανότατα σε μικρή απόσταση από τα ιρανικά σύνορα – εντοπίστηκε από ραντάρ αεράμυνας του Ιράν.

  Το περιστατικό που συνέβη στις 10 Φεβρουαρίου, ήρθε στη δημοσιότητα έπειτα από δηλώσεις του ιρανού Ταξίαρχου Φαράζ Εσμαγιελι, διοικητή βάσης Αεράμυνας, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος προσέγγιζε τον εναέριο χώρο του Ιράν, καθώς εντοπίστηκε και διατάχθηκε η αναχαίτιση του.

  Έγινε γνωστό ότι η ιρανική Αεροπορία έδωσε scramble σε μαχητικά αεροσκάφη, πιθανότατα τύπου F-14A Tomcat προκειμένου να αναχαιτίσουν το U-2, το οποίο δεν έγινε γνωστό αν τελικά παραβίασε τον ιρανικό εναέριο χώρο αλλά μόνο ότι πετούσε σε πολύ μεγάλο ύψος.

  Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι στο Ιράν, εθνική εορτή λόγω της επετείου νίκης της ισλαμικής επανάστασης.

  Ο Ιρανός αξιωματικός ανέφερε επιπλέον ότι το προσωπικό της ιρανικής Αεράμυνας κατάφερε να εντοπίσει το U-2, το οποίο χρησιμοποιεί συστήματα υψηλής τεχνολογίας για συλλογή πληροφοριών, εκτελώντας τις διαδικασίες εντοπισμού, αναγνώρισης και εγκλωβισμού αποτρέποντας της συνέχεια της αποστολής του.

  Η περιγραφή των ιρανών ταιριάζει με το προφίλ δράσης του U-2 παρά το γεγονός ότι η αμερικανική Αεροπορία δε σχολίασε τους ιρανικούς ισχυρισμούς.

  Το U-2 γνωστό και ως «Dragon Lady», μπορεί να πετάει σε ύψος 70,000ft (21,336m) πάνω από την περιοχή επιχειρήσεων για αρκετές ώρες, σχεδόν ως ένα ανεμόπτερο λόγω των πτητικών χαρακτηριστικών του και της χαρακτηριστικής πτέρυγας μεγάλου εκπετάσματος.

  Σχεδιάστηκε το 1955 από το φημισμένο τμήμα απόρρητων αεροσκαφών Skunk Works της Lockheed Martin και έχει εκσυγχρονιστεί παραμένοντας διαχρονικά ένα από τα ικανότερα μέσα συλλογής πληροφοριών και παρακολούθησης εκπομπών της USAF μέρα και νύχτα και με κάθε καιρό.

  Αυτή τη στιγμή σε επιχειρήσεις πετάνε 32 U-2S υποστηρίζοντας επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με τη Μ. Ανατολή να αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος εξορμώντας από προκεχωρημένη βάση επιχειρήσεων στη περιοχή.

  Μπορεί να μεταφέρει μεγάλη ποικιλία αισθητήρων ηλεκτροοπτικών, ραντάρ συνθετικής απεικόνισης SLAR τύπου ASARS 2, εξοπλισμό καταγραφής ηλεκτρονικών εκπομπών Senior Glass, καθώς και συστήματα αναμετάδοσης πληροφοριών.

  Απάντηση

Σχολιαστε