Έριξαν το Boeing γιατί θα χτυπούσε την Αμερικανική βάση του νησιού Ντιέγκο Γκαρσία

Δώδεκα ημέρες μετά την εξαφάνισή του Boeing 777 με τους 239 επιβάτες στη νοτιοανατολική Ασία, νέα σενάρια βλέπουν το φως της δημοσιότητας… 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος των αεροπειρατών φαίνεται να ήταν η αμερικανική βάση του νησιού Ντιέγκο Γκαρσία, που βρίσκεται στην καρδιά του Ινδικού Ωκεανού. Η βάση έχει μόνιμο προσωπικό 2.000 άτομα. Όταν το αεροσκάφος άλλαξε πορεία προς τα δυτικά, λένε οι ειδικοί ότι τα καύσιμά του αρκούσαν για να φθάσει οριακά μέχρι το στρατηγικής σημασίας νησί, που βρίσκεται κάτω από τις Μαλδίβες. 


Όμως, εάν ένα αεροσκάφος δεν απαντούσε στα σήματα και στις προειδοποιήσεις των Αμερικανών, θεωρείται βέβαιο ότι θα το κατέρριπταν. Το σενάριο αυτό ενισχύθηκε, μετά τις πληροφορίες από την αστυνομία της Μαλαισίας ότι στον εξωμοιωτή πτήσης που είχε στο σπίτι του ο πιλότος του Boeing, υπήρχε σχέδιο προσγείωσης στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο της αμερικανικής βάσης. 

Μάλιστα, ο πιλότος είχε προνοήσει να διαγράψει όλα αυτά τα αρχεία στις 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή 33 ημέρες πριν από τη μοιραία πτήση. «Ντόπιοι και διεθνείς ειδικοί έχουν κληθεί για να εξετάσουν τον προσομοιωτή του πιλότου. Κάποια δεδομένα έχουν σβηστεί απ” τον προσομοιωτή και γίνεται προσπάθεια επανάκτησής τους οι επιβάτες, οι πιλότοι και το πλήρωμα παραμένουν αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου» δηλώνει ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας. 

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ότι η εντολή για αλλαγή πορείας του αεροπλάνου και στροφή προς τα δυτικά, πάνω από τον Κόλπο της Ταϊλάνδης, δόθηκε στον υπολογιστή του Boeing τουλάχιστον 12 λεπτά πριν ο συγκυβερνήτης αποχαιρετίσει τον πύργο ελέγχου λέγοντας «Εντάξει Καληνύχτα». Αυτός ο χειρισμός στρέφει τις υποψίες στους πιλότους. 

Σχολιαστε