Έπεσε στέγη στο αεροδρόμιο της Λήμνου! – Αυτή είναι η Ελλάδα των εργολάβων τους

Άλλη μια φορά φαίνεται η κατάντια που έχουν φέρει την χώρα το πολιτικό σύστημα με τους …εργολάβους του, αφού χθές  έπεσε στέγαστρο στο αεροδρόμιο της Λήμνου, τραυματίζοντας δύο Άγγλους τουρίστες κατόπιν του χθεσινού σεισμού 6,3R που έγινε στην … Σαμοθράκη!
 
Αυτή είναι η Ελλάδα της ανάπτυξης του συστήματος των εργολάβων και της διαπλοκής. Ευτυχώς που δεν σκοτώθηκε κανείς. Και να σκεφθεί κανείς ότι η περιοχή είναι σεισμογενής και ως δημόσιο κτίριο έπρεπε να τηρηθούν ειδικές προδιαγραφές.
 
Χαρακτηριστικό είναι ότι από τον σεισμό δεν έπεσε ούτε… αχυρώνας σε ολόκληρη τη Λήμνο, μόνο η στέγη του αεροδρομίου που πολύ θα θέλαμε να μάθουμε ποιος την έχει κατασκευάσει…
 
Με εντολή του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, τέθηκε σε ετοιμότητα και ο μηχανισμός των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να παράσχει κάθε βοήθεια σε Σαμοθράκη και Λήμνο, εφόσον αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές.
 
Ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε σχετικές οδηγίες στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και στη συνέχεια επικοινώνησε με τους δημάρχους Λήμνου και Σαμοθράκης προκειμένου να έχει ιδία αντίληψη για την κατάσταση που επικρατεί στις σεισμόπληκτες περιοχές.
 
Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενημερώνει ότι, κατόπιν συνεννόησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου μεταβαίνουν στη Λήμνο και στη Σαμοθράκη, όπου «χθές το μεσημέρι και ώρα 12.25 σημειώθηκε σφοδρή σεισμική δόνηση έντασης 6,3R, 20 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης». 
Στη Λήμνο μεταβαίνει κλιμάκιο σεισμολόγων από το Γεωδυναμικό Ινστιστούτο για ελέγχους.
defencenet

Σχολιαστε