Έγινε χθες στον Ορφέα η παρουσίαση από την Ελεύθερη Κέρκυρα του χρηματοδοτικού προγράμματος των 13 δις

Φωτό απο την εκδήλωση στον Ορφέα
Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η παρουσίαση του Χρηματοδοτικού Προγράμματος των 13 Δις για τον Δήμο της Κέρκυρας από τον συνδυασμό Ελεύθερη Κέρκυρα.Στην πρώτη του τοποθέτηση ο Επικεφαλής του συνδυασμού Δημοσιογράφος Χρόνης Προσαλέντης αναφέρθηκε στη Δημιουργία της κίνησης διότι ο Δήμος Κέρκυρας παρ ότι ενημερώθηκε να συζητήσει γι αυτή τη χορηγία των 13 δις από τις 10 Ιανουαρίου δεν προχώρησε σε συνεδρίαση. 

Ακόμη και μετά την αποστολή εξωδίκου που υπογράφουν 105 Δημότες (στις 25 /02/) δεν το έπραξε. Ανέφερε ότι και ολόκληρη η Αντιπολίτευση δεν ρώτησε για ποιο λόγο δεν συζητήθηκε ένα τέτοιο θέμα αφήνοντας τους Δημότες στην τύχη τους. Αυτό συνιστά προδοσία και γενοκτονία. Όταν έχεις τη δυνατότητα να ξεχρεώσεις τις οφειλές των Δημοτών από δάνεια σε Τράπεζες και τις οφειλές στο Δημόσιο και από την επόμενη μέρα να ξεκινήσουν κοινωνικά και αναπτυξιακά έργα και δεν το κάνεις για να εφαρμόζονται οι μνημονιακές εντολές…
Ο ενεργός πολίτης Χρήστος Μπαλαντίνας ανέπτυξε την περίπτωση των 600 δις δολ. που κατατέθηκαν στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ο Γιάννης Καλογερόπουλος ανέλυσε το πρόγραμμα χρηματοδότησης για τον Δήμο Κέρκυρας και πως έρχονται τα χρήματα με την εγγύηση του Αρτεμη Σωρρα σε λογαριασμό του Δήμου και πως χρηματοδοτουνται έργα Κοινωνικά και Αναπτυξιακά.
Την παρουσίαση παρακολούθησαν 350 περίπου Δημότες  όταν στη Νομαρχία στο σύσσωμο κάλεσμα για το χαράτσι όλοι οι συνδυασμοί δεν κατάφεραν να μαζέψουν παρά 80 άτομα!!!

Σχολιαστε