Άντε ξεσηκώνεται η Θράκη τη Δευτέρα 05 Μαρτίου (2 video)

 Όλη η Θράκη στον δρόμο του αγώνα! 
Οι Θρακιώτες αντιστεκόμαστε στην καταστροφή του τόπου μας. Στο πλαίσιο της τελικής κλιμάκωσης του κοινωνικού μας αγώνα ενάντια στα χρυσωρυχεία, δίνουμε τον νυν υπέρ πάντων αγώνα τη Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 13:00 μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Κάθε πολίτης πρέπει να βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη ώστε ενωμένοι να αποκλείσουμε την καταστροφή του περιβάλλοντος, του τόπου μας και κάθε αναπτυξιακής προοπτικής μας. 

Για ακόμα ένα…

Οι τηλεοπτικές εικόνες είναι του Γιάννη Καρυπίδη, από το ντοκιμαντέρ “Άπληστον Κέρδος”
«Έχουμε φύγει από την θεωρία και έχουμε μπει στην πράξη, την δράση, την επανάσταση», ανέφερε η ηγετική μορφή του αγώνα κατά των Χρυσωρυχείων στην Ελλάδα Τόλης Παπαγεωργίου. Ο κ. Παπαγεωργίου, που παραβρέθηκε στην Κομοτηνή για την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ χαρακτήρισε τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής «έσχατες δράσεις των τοπικών κοινωνιών, όταν η νομιμότητα έχει εξαφανιστεί».
«Εμείς στην Χαλκιδική, πολύ απλά και ήρεμα, δηλώσαμε στην εταιρία και στην κυβέρνηση, η κοπή ενός δέντρου, το μπάζωμα των ρεμάτων που είναι η ζωή μας, η καταστροφή του τόπου μας είναι casus belli … με ότι αυτό σημαίνει», κατέληξε. Ο κ. Παπαγεωργίου εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα των Θρακιωτών και σημείωσε πως «όποτε κι αν μας χρειαστείτε εμείς θα είμαστε εδώ, γιατί δεν υπάρχει περιθώριο να πούμε ότι καθόμαστε σ’ αυτόν τον αγώνα. Σ’ αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι όρθιοι».

Σχολιαστε